Ilmoittautuminen

Leirit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen tapahtuu netissä leirikesän ilmoittautumisjärjestelmässä. Ilmoittautumislinkit tulevat näkyviin Partiolaisten päiväleirit -sivuille ilmoittautumisten alettua.

Ilmoittautuminen kesäkauden leireille alkaa noin tammikuun puolessa välissä.

Kuka voi osallistua?

Partiolaisten päiväleirit ovat kaikille avoimia. Osallistujan ei siis tarvitse kuulua partioon.

1. luokan jälkeisenä kesänä voi osallistua, vaikka olisikin vasta 7-vuotias. Eskarilaisia emme valitettavasti vielä leireille ota. Kesäleireillä suosittelemme, että vanhimmat leiriläiset olisivat päättäneet 3. luokan, mutta mikäli aktiviteetit kiinnostavat ja on esimerkiksi sisarus tai kaveri samalla leirillä, niin myös vähän vanhemmat leiriläiset ovat tervetulleita.

Syys- ja talvileireillä voi olla tästä poikkeavat ikärajat.

Seikkailija-leirien osallistujat ovat vähän vanhempia, noin 10-12-vuotiaita. Ohjelmassa tutustutaan partiolaisten seikkailija-ikäkauden ohjelmaan, nautitaan kesästä rennosti, harjoitellaan erä- ja luontotaitoja, retkeillään kaupungissa ja uidaan sään salliessa usein.

Kaksikielisille leireille voi osallistua, jos jompikumpi leirikieli luistaa. Ohjelma on leireillä molemmilla kielillä, ja riittää että osaat niistä toisen. Varsinaisesta kielikylpytoiminnasta ei siis ole kyse.

Yksi vai useampi leiri?

Osallistuminen useammalle kuin yhdelle leirille on mahdollista ja joka kesä moni lapsi on viihtynyt Partiolaisten päiväleireillä kahden tai kolmenkin viikon ajan. Leiriohjelma muotoutuu jonkin verran joka viikko, mutta esimerkiksi retkikohde ja osa ohjelmista voivat olla samat peräkkäisillä leiriviikoilla. Usealla leiriviikolla olevat lapset pyritään huomioimaan ohjelmassa mahdollisimman hyvin!

Leirille lähtevälle

Mitä leiripäivään kuuluu?

Leiriohjaajat ovat päivittäin paikalla klo 8.30-16.30. Ohjelmaa on tarjolla klo 9-16. Ohjelma sisältää aktiviteetteja oikeasta partio-ohjelmasta, tutustumista lähiympäristöön retkeillen, nikkarointia ja muita leiritouhuja. Joka päivä syödään lounas, joka valmistetaan melkein joka päivä itse ryhmissä retkikeittimellä. Ei haittaa, vaikket osaisi, ohjaajat auttavat! Leiripäivään kuuluu myös välipala.

Henkilökunta

Jokaisella leirillä on kolme kivaa ohjaajaa. Yksi ohjaajista on tiimivastaava, joka on vastuussa leirin toiminnasta. Ohjaajamme ovat saaneet aikaisempina kesinä erinomaista palautetta ja heitä on kehuttu innostaviksi, turvallisiksi ja hauskoiksi.

Mitä leirille mukaan?

Leiripäivät sujuvat isolta osin ulkona kesäkeleistä riippumatta. On siis todella tärkeää, että osallistujilla on joka päivä mukanaan koko päivän ulkoiluun sopiva vaatetus.

Talvella
Leirillä ollaan sisällä sukilla tai sisäkengissä. Ulkoilemme joka päivä, joten mukana pitää olla sopivat ulkovaatteet, joissa voi juosta ja leikkiä. Lämpimästi päälle ja hanskat mukaan! Pakkaa reppuun myös ruokailuvälineet (muovinen lautanen, muki, haarukka ja lusikka). Astiat huuhdellaan leirissä, mutta ne kannattaa pestä huolella kotona vielä iltaisin. Saatamme käydä luistelemassa tai muuta sellaista. Varusteista ilmoitetaan leirin aikana.

Kesällä
Kesäkuussa on vielä vilpoista, eli vaikka säätiedotus lupaisikin hyvää, pakkaa silti mukaan myös lämmintä vaatetta. Hyvät kengät ja päähine kuuluvat myös leirivaatetukseen. Reppuun kannattaa pakata juomapullo ja uikkarit ja pieni pyyhe. Jokaisella leirillä pyritään käymään uimassa vähintään yhden kerran. Melkein jokaisella leiripaikalla voi viikon ajan säilyttää esim. sadevaatteita ja uimavarusteita. Leiripäivinä laitetaan ruoka ja syödään ulkona. Pakkaa siis reppuun myös ruokailuvälineet (muovinen lautanen, muki, haarukka ja lusikka)! Astiat huuhdellaan leirissä, mutta ne kannattaa pestä huolella kotona vielä iltaisin. Leiriltä saat oman partiohuivin ja leiripaidan.

Ruokailu

Leirillä syödään päivittäin lounas ja välipala. Jos lapsella on erityisruokavalio, siitä tulee ehdottomasti ilmoittaa terveyskyselyssä ennen leiriä, jotta voimme ottaa sen parhaalla mahdollisella tavalla huomioon. Ohjeet terveyskyselyn täyttämiseen saat ilmoittautumisen yhteydessä.

Löytötavarat

Huolellisesti nimikoidut tavarat löytävät omistajansa varmimmin, joten laittakaa lapsen nimi kaikkiin tavaroihin. Leirille jääneitä tavaroita säilytetään kaksi viikkoa.