Näin ilmoittaudut leirille mukaan

LAAJA OHJE

Kaikille leireille ilmoittaudutaan varauspalvelussa. Varauspalvelussa voit selata eri leirejä ja tutustua erilaisiin leireihin. Varauspalvelusta löydät kaikki Leirikesän eri leirit.

Tässä ohjeessa esitellään kaikki ilmoittautumisen vaiheet yksityiskohtaisesti. Ilmoittautumislomake muuttuu valitun leirin ja ryhmän perusteella, joten kaikkia ilmoittautuvia ei pyydetä täyttämään kaikkia tietoja. Lyhyimmillään ilmoittautumisessa kysytään vain henkilö- ja lisätiedot.

1. Etsi sopiva leiri

Aloita ilmoittautuminen etsimällä varauspalvelun etusivulta lapselle sopiva leiri ja painamalla Tutustu tähän leiriin -painiketta.
  2. Valitsemasi leirit

Yksittäisen leirin sivulla paina Ilmoittaudu tähän tapahtumaan -painiketta. Painikkeen painaminen avaa ruudulle ilmoittautumislomakkeen, joka täyttämällä lapsi voidaan ilmoittaa leirille mukaan.
  3. Leirin valinta

Tarkista, että valitsemasi leiri on oikea. Valitse tässä näkymässä lapselle sopiva ryhmä, jos tässä kohdassa pyydetään niin tekemään. Erilaisten ryhmien kuvaukset kerrotaan ryhmien nimien yhteydessä. Kaikilla leireillä ryhmää ei tarvitse valita.
  4. Henkilötiedot

Anna leirille lähtevän lapsen ja lapsen huoltajan henkilö- ja yhteystiedot. Jos olet joskus aiemmin ilmoittanut lapsen leirille, niin näet tässä olevassa pudotusvalikossa käyttäjätunnukseesi jo aiemmin liitetyt lapset. Jos aiemmin tallennettuja lapsia ei ole, valitse +Lisää uusi lapsi

Lisää tässä samassa näkymässä vähintään yksi huoltaja. 1. Huoltaja on oletuksena sama henkilö, joka on rekisteröitynyt palveluun, mutta tarvittaessa voit muuttaa 1. huoltajan tietoja. Käytämme 1. huoltajan tietoja leirijakson ja lisäpalveluiden laskutuksessa. Voit antaa enintään neljän huoltajan tiedot. 2 - 4. huoltajat voivat olla vanhempien lisäksi myös muitakin lapselle tuttuja aikuisia, jotka voivat hoitaa leirin aikana lapsen asioita tai joihin voimme olla leirin aikana tarvittaessa yhteydessä, jos emme tavoita 1. huoltajaa.
  5. Tuen tarve (näitä tietoja ei kysytä kaikilta ilmoittautuvilta)

Lapselle valitusta leiristä ja ryhmästä riippuen seuraavaksi ilmoittautumislomakkeella voidaan pyytää kertomaan lisätietoja lapseen liittyen. Näitä tietoja voidaan kysyä, jos lapsi ilmoittautuu esim. kehitysvammaisten tai avustajaa tarvitsevien lasten ryhmään. Kaikilla leireillä tai kaikissa ryhmissä näitä tietoja ei kysytä.
  6. Veikkauksen alennus (näitä tietoja ei kysytä kaikilta ilmoittautuvilta)

Lapselle valitusta leiristä ja ryhmästä riippuen seuraavaksi ilmoittautumislomakkeella voi hakea Veikkauksen alennusta. Veikkauksen alennusta voi yleensä hakea yöleirille. Päiväleireille ilmoittautuvilta näitä tietoja ei kysytä.

Valitse kahdesta painikkeesta, haluatko hakea leirimaksuun Veikkauksen alennusta. Kyllä -painike avaa lisäkysymyksiä Veikkauksen alennuksen hakemista varten. Ei -painikkeella voit jättää alennuksen hakemisen väliin ja siirtyä seuraavaan vaiheeseen.

Veikkauksen alennuksen hakeminen tai hakematta jättäminen ei vaikuta lapsen ilmoittautumiseen. Kaikki lapset voivat ilmoittautua leireillemme. Veikkauksen alennus vaikuttaa ainoastaan leirin hintaan.
  7. Lisätiedot leirin aikana

Kerro tässä sellaiset lapseen liittyvät lisätiedot, jotka haluat olevan leirihenkilökunnan tiedossa leirin aikana. Tällaisia tietoja voivat olla esimerkiksi jos lapsella on leirin aikana jokin ennalta sovittu tapaaminen (esim. lääkärikäynti) tai jos haluatte antaa jonkin vinkin leirin sujumisen kannalta (esim. koti-ikävään tepsii aina tietty pehmolelu).

Muun muassa ruokavalio-, allergia- ja terveystiedot sekä uimataito kysytään ilmoittautumisen jälkeen erillisellä terveyskyselylomakkeella, joten älä kirjoita niihin liittyviä tietoja tähän.
  8. Lisää uusi lapsi

Tässä vaiheessa ilmoittautumista voit lisätä lomakkeelle uuden lapsen. Voit siis halutessasi ilmoittaa esim. kaksi sisarusta leirille samanaikaisesti yhdellä lomakkeella.

Lisää toinen lapsi lomakkeelle napauttamalla Lisää uusi lapsi -painiketta. Painikkeen painallus vie sinut aivan lomakkeen alkuun - leirin valintaan asti. Valitse uudelle lapselle leirijakso ja täytä lomakkeen kohdat aivan kuten teit ensimmäisen lapsen kohdalla.

Jos et halua lisätä lomakkeelle enempää lapsia, niin pääset eteenpäin napsauttamalla Jatka -painiketta.
  9. Lisäpalvelut (näitä tietoja ei kysytä kaikilta ilmoittautuvilta).

Lapselle valitusta leiristä ja ryhmästä riippuen seuraavaksi ilmoittautumislomakkeella voi hakea ostaa tai varata erilaisia lisäpalveluita. Tällaisia lisäpalveluita voivat olla esimerkiksi bussikuljetukset leirille ja takaisin, leirivideo tai USB-muistitikku täynnä kuvia leiriltä.

Kaikille leireille tai ryhmiin ei voi ostaa tai tilata lisäpalveluita.
  10. Yhteenveto

Tämä on lomakkeen viimeinen sivu ja tässä voit vielä tarkastaa antamasi tiedot ja näet leirin sekä lisäpalveluiden hinnat.

Tässä voit vielä muokata tietoja, mikäli huomaat joissakin tiedoissa korjattavaa. Muokkaus tapahtuu napauttamalla Muokkaa -painiketta. Painikkeet napautus siirtää sinut jälleen lomakkeen alkuun, jossa voit tehdä muutoksia uudelleen sivu kerrallaan. Halutessasi voit vielä tässä vaiheessa poistaa ilmoittautumistiedot kokonaan painamalla Poista -painiketta.

Nyt jäljellä on enää ehtojen hyväksyntä ja maksutavan valinta sivun alalaidasta. Lähetä ilmoittautuminen napauttamalla Lähetä ilmoittautuminen -painiketta. Jos valitset maksutavaksi Verkkomaksu, niin napauta Siirry maksamaan -painiketta.

Ilmoittautuminen on nyt tehty. Saat onnistuneesta ilmoittautumisesta välittömästi vahvistuksen sähköpostitse.

Tämä ohje on päivitetty viimeksi 25.10.2018.