Näin ilmoittaudut leirille mukaan

LAAJA OHJE

Kaikille leireille ilmoittaudutaan varauspalvelussa. Varauspalvelussa voit selata eri leirejä ja tutustua erilaisiin leireihin. Varauspalvelusta löydät kaikki Leirikesän eri leirit.

Tässä ohjeessa esitellään kaikki ilmoittautumisen vaiheet yksityiskohtaisesti. Ilmoittautumislomake muuttuu valitun leirin ja ryhmän perusteella, joten kaikkia ilmoittautuvia ei pyydetä täyttämään kaikkia tietoja. Lyhyimmillään ilmoittautumisessa kysytään vain henkilö- ja lisätiedot.

 1. Etsi sopiva leiri

  Aloita ilmoittautuminen etsimällä varauspalvelun etusivulta lapselle sopiva leiri ja painamalla Katso lisätiedot -painiketta.
 2. Valitsemasi leirit

  Yksittäisen leirin sivulla paina Ilmoittaudu tästä -painiketta. Painikkeen painaminen avaa ruudulle ilmoittautumislomakkeen, joka täyttämällä lapsi voidaan ilmoittaa leirille mukaan.
 3. Ilmoittautuminen - valitut tapahtumat

  Tarkista, että valitsemasi leiri on oikea. Aloita napauttamalla "Lisää uusi osallistuja" ja valitse pudotusvalikosta aiemmin tallentamasi lapsen tiedot tai lisää uuden lapsen tiedot. Paina "Tallenna" kun olet antanut tiedot. Voit ilmoittaa lisää lapsia (esim. sisaruksen) samaan tai eri tapahtumaan tällä samalla lomakkeella.

  Valitse tässä näkymässä myös lapselle sopiva ryhmä, jos tässä kohdassa pyydetään niin tekemään. Erilaisten ryhmien kuvaukset kerrotaan "Lapsen ryhmä" teksin vieressä olevasta infokuvakkeesta napauttamalla.
 4. Henkilötiedot

  Anna leirille lähtevän lapsen ja lapsen huoltajan henkilö- ja yhteystiedot. Jos olet ilmoittamassa useampaa lasta leirille, niin pääset lomakkeen edetessä täyttämään myös muiden lasten ja lasten huoltajien tiedot.

  Lisää tässä samassa näkymässä vähintään yksi huoltaja. 1. Huoltaja on oletuksena sama henkilö, joka on rekisteröitynyt palveluun, mutta tarvittaessa voit muuttaa 1. huoltajan tietoja. Käytämme 1. huoltajan tietoja leirijakson ja lisäpalveluiden laskutuksessa. Voit antaa enintään neljän huoltajan tiedot. 2 - 4. huoltajat voivat olla vanhempien lisäksi myös muitakin lapselle tuttuja aikuisia, jotka voivat hoitaa leirin aikana lapsen asioita tai joihin voimme olla leirin aikana tarvittaessa yhteydessä, jos emme tavoita 1. huoltajaa.

  Huom. Joitakin tietoja voi muokata vain profiilisivulla. Voit halutessasi siirtyä profiilisivulle ja palata myöhemmin jatkamaan ilmoittautumista.

 5. Tuettu loma (näitä tietoja ei kysytä kaikilta ilmoittautuvilta)

  Lapselle valitusta leiristä ja ryhmästä riippuen seuraavaksi ilmoittautumislomakkeella voi hakea Tuettua lomaa eli alennusta leirimaksuun. Tuettua lomaa voi yleensä hakea yöleirille. Päiväleireille ilmoittautuvilta näitä tietoja ei kysytä.

  Valitse kahdesta painikkeesta, haluatko hakea leirimaksuun alennusta. Kyllä -painike avaa lisäkysymyksiä Tuetun loman hakemista varten. Ei -painikkeella voit jättää alennuksen hakemisen väliin ja siirtyä seuraavaan vaiheeseen.

  Tuetun loman hakeminen tai hakematta jättäminen ei vaikuta lapsen ilmoittautumiseen. Kaikki lapset voivat ilmoittautua leireillemme. Tuettu loma vaikuttaa ainoastaan leirin hintaan.
 6. Lisätiedot leirin aikana

  Kerro tässä sellaiset lapseen liittyvät lisätiedot, jotka haluat olevan leirihenkilökunnan tiedossa leirin aikana. Tällaisia tietoja voivat olla esimerkiksi jos lapsella on leirin aikana jokin ennalta sovittu tapaaminen (esim. lääkärikäynti) tai jos haluatte antaa jonkin vinkin leirin sujumisen kannalta (esim. koti-ikävään tepsii aina tietty pehmolelu).

  Muun muassa ruokavalio-, allergia- ja terveystiedot sekä uimataito kysytään ilmoittautumisen jälkeen erillisellä terveyskyselylomakkeella, joten älä kirjoita niihin liittyviä tietoja tähän.
 7. Tuen tarve (näitä tietoja ei kysytä kaikilta ilmoittautuvilta)

  Lapselle valitusta leiristä ja ryhmästä riippuen seuraavaksi ilmoittautumislomakkeella voidaan pyytää kertomaan lisätietoja lapseen liittyen. Näitä tietoja voidaan kysyä, jos lapsi ilmoittautuu esim. kehitysvammaisten tai avustajaa tarvitsevien lasten ryhmään. Kaikilla leireillä tai kaikissa ryhmissä näitä tietoja ei kysytä.

 8. Lisäpalvelut (näitä tietoja ei kysytä kaikilta ilmoittautuvilta).

  Lapselle valitusta leiristä ja ryhmästä riippuen seuraavaksi ilmoittautumislomakkeella voi hakea ostaa tai varata erilaisia lisäpalveluita. Tällaisia lisäpalveluita voivat olla esimerkiksi bussikuljetukset leirille ja takaisin, leirivideo, istuinalusta tai juomapullo.

  Kaikille leireille tai ryhmiin ei voi ostaa tai tilata lisäpalveluita.
 9. Yhteenveto

  Tämä on lomakkeen viimeinen sivu ja tässä voit vielä tarkastaa antamasi tiedot ja näet leirin sekä lisäpalveluiden hinnat.

  Tässä voit vielä muokata tietoja, mikäli huomaat joissakin tiedoissa korjattavaa. Muokkaus tapahtuu napauttamalla Muokkaa -tekstiä. Painikkeet napautus siirtää sinut jälleen lomakkeen alkuun, jossa voit tehdä muutoksia uudelleen sivu kerrallaan.  Nyt jäljellä on enää maksu- ja peruutusehtojen hyväksyntä ja maksutavan valinta sivun alalaidasta. Lähetä ilmoittautuminen napauttamalla Lähetä -painiketta.
 10. Ilmoittautuminen on nyt tehty. Saat onnistuneesta ilmoittautumisesta välittömästi vahvistuksen sähköpostitse.

  Jos valitset maksutavaksi Verkkomaksu, niin napauta Siirry maksamaan -painiketta.

Tämä ohje on päivitetty viimeksi 25.01.2023.

Jäikö vielä jotakin kysyttävää? Ota yhteyttä