Näin huomioimme koronatilanteen päiväleirien järjestelyissä kesällä 2020

PÄIVITETTY VIIMEKSI 12.5.2020 - Sivu päivittyy

Lasten kesäloma ja leirit alkavat jo aivan kohta, ja koronaviruksen aiheuttama tilanne nostaa mieleen paljon kysymyksiä käytännön järjestelyistä. Näin me Leirikesällä huolehdimme leirien turvallisesta järjestämisestä.

OHJELMA JA LEIRIELÄMÄ

Päiväleirit toteutetaan alle 30 henkilön ryhmissä, ohjaajat mukaan lukien, ja ryhmä pysyy leirin ajan samana.

Vaikka samassa paikassa tukikohtaansa pitäisi kaksi päiväleiriä, järjestetään aloitus- ja lopetustilanteet siten, että eri leireille osallistuvat lapset eivät kokoonnu samoihin tiloihin.

Ohjelma järjestetään suurimmaksi osin ulkona, jossa leiriläisten on helpompi levittäytyä ja toimia laajemmalla alueella.

Leirillä pääsee aiempien kesien tapaan leikkimään ja pelaamaan, retkeilemään lähiympäristössä, nikkaroimaan ja askartelemaan sekä tietysti valmistamaan omat lounaat retkikeittimillä oman kaverin kanssa. Leikit ja pelit suunnitellaan niin, että tarpeetonta lähikontaktia voidaan välttää.

HYGIENIA JA PUHTAANAPITO

Leirin aikana noudatamme viranomaisten antamia hygieniaohjeita. Muistutamme leiriläisiä aivastamaan ja yskimään hihaan tai nenäliinaan, sekä tuemme ja autamme käsien pesun ja desinfioinnin muistamisessa. Kädet pestään useita kertoja leirin aikana, esim. ennen ruokailua, ruokailun jälkeen ja aina WC-käyntien yhteydessä. Pyyhimme ja puhdistamme pintoja, kahvoja, kaiteita, painikkeita ja pöytiä entistäkin tehokkaammin.

TERVEYS

Leirille tullaan terveenä. Tänä kesänä pienetkin flunssan oireet tulkitaan mahdolliseksi koronavirustartunnan oireeksi. Jokaisen leiriläisen kotiväen tulee huolehtia, että oma leiriläinen osallistuu leirille vain täysin terveenä. Samat ohjeet koskevat leirin henkilökuntaa.

Jos lapsi sairastuu leirin aikana, niin ilmoitamme asiasta kotiväelle ja lapsi pitää hakea leiriltä kotiin. Samalla tavalla toimitaan, jos lapsi sairastuu esimerkiksi tavalliseen mahatautiin.

Jos lapsi tai muu henkilö saa koronavirustartuntaan liittyviä oireita, henkilö siirretään muista erilleen ja huoltajat hakevat lapsen leiriltä kotiin. Lapsen huoltajat ovat yhteydessä terveysasemalle ja toimivat saatujen ohjeiden mukaan. Jos epäily osoittautuu myöhemmin varmistetuksi koronavirustartunnaksi, pyydämme perhettä ilmoittamaan asiasta meille. Näillä toimenpiteillä pidämme yhdessä huolen, että tartuntaketjut ovat selvitettävissä ja lisäksi leiriläiset ja työntekijät osaavat siirtyä mahdollisimman pian vapaaehtoiseen karanteeniin.

LEIRILLE ILOISIN MIELIN 😊

Kaikkia varotoimenpiteitä ja hygieniatoimenpiteitä kunnioittaen huolehdimme, että lapsi saa kaiken tarvitsemansa aikuisen läheisyyden ja vuorovaikutuksen. Murheiden hetkellä pyyhimme kyyneleet ja annamme lämpöä ja turvaa. Tiedossa on riemua, rohkeutta, yhdessäoloa ja välittämistä!

Lapset odottavat leiriä ja me odotamme lasten hymyjä ja iloa, punaisia poskia ja nauruun tikahtumista. Meillä on hyvät edellytykset tehdä maailman parhaita lastenleirejä, varotoimet ja turvallisuus huomioiden!