Tietoa koronavirustilanteen vaikutuksista leirien järjestelyihin (KESÄRINNE)

Näin huomioimme koronatilanteen Kesärinteen Leirikesän järjestelyissä kesällä 2020

PÄIVITETTY VIIMEKSI 12.5.2020 - Sivu päivittyy

Lasten kesäloma ja leirit alkavat jo aivan kohta, ja koronaviruksen aiheuttama tilanne nostaa mieleen paljon kysymyksiä käytännön järjestelyistä. Näin me Leirikesällä huolehdimme leirien turvallisesta järjestämisestä.

LEIRI JA LASTEN RYHMÄT

Yöleirit Kesärinteessä toteutetaan enintään 50 henkilön leirinä (ohjaajat mukaan lukien) ja leiri koostuu 3 lapsiryhmästä. Yhdessä lapsiryhmässä on noin 14 lasta ja yksittäinen lapsiryhmä pysyy leirin ajan samana.

OHJELMA JA LEIRIELÄMÄ

Ohjelma järjestetään lähes kokonaan ulkona, jossa leirin on helpompi levittäytyä ja toimia laajemmalla alueella.

Leirillä koetaan perinteistä leiritunnelmaa, jossa retkeily, luonto ja nuotiot ovat osa yhteisöllistä ja kokemuksellista leiripäivää. Välillä pulahdetaan myös uimaan Rusutjärveen tai nautitaan kesäpäivistä kanotoiden. Pienessä porukassa tunnelma tiivistyy ja yhteishenki on vertaansa vailla.

Voit ottaa mukaan oman teltan! Se on myös toivottavaa. Majoittuminen ja nukkuminen toteutetaan mahdollisuuksien mukaan omassa teltassa tai esim. vain sisaruksen tai yhden kaverin kanssa samassa teltassa. Nukkuminen sisällä leirikeskuksessa on myös mahdollista. Pyrimme siihen, että samassa huoneessa on vain 2-4 leiriläistä. Yövalvoja pitää huolta leirin turvallisuudesta yön aikana.

HYGIENIA JA PUHTAUS

Leirin aikana noudatamme viranomaisten antamia hygieniaohjeita. Muistutamme leiriläisiä aivastamaan ja yskimään hihaan tai nenäliinaan, sekä tuemme ja autamme käsien pesun ja desinfioinnin muistamisessa. Kädet pestään useita kertoja leirin aikana, esim. ennen ruokailua, ruokailun jälkeen ja aina WC-käyntien yhteydessä. Pyyhimme ja puhdistamme pintoja, kahvoja, kaiteita, painikkeita ja pöytiä entistäkin tehokkaammin.

TERVEYS

Leirille tullaan terveenä. Tänä kesänä pienetkin flunssan oireet tulkitaan mahdolliseksi koronavirustartunnan oireeksi. Jokaisen leiriläisen kotiväen tulee huolehtia, että oma leiriläinen osallistuu leirille vain täysin terveenä. Samat ohjeet koskevat leirin henkilökuntaa.

Jos lapsi sairastuu leirin aikana, niin ilmoitamme asiasta kotiväelle ja lapsi pitää hakea leiriltä kotiin. Samalla tavalla toimitaan, jos lapsi sairastuu esimerkiksi tavalliseen mahatautiin.

Jos lapsi tai muu henkilö saa koronavirustartuntaan liittyviä oireita, henkilö siirretään muista erilleen ja huoltajat hakevat lapsen leiriltä kotiin. Lapsen huoltajat ovat yhteydessä terveysasemalle ja toimivat saatujen ohjeiden mukaan. Jos epäily osoittautuu myöhemmin varmistetuksi koronavirustartunnaksi, pyydämme perhettä ilmoittamaan asiasta meille. Näillä toimenpiteillä pidämme yhdessä huolen, että tartuntaketjut ovat selvitettävissä ja lisäksi leiriläiset ja työntekijät osaavat siirtyä mahdollisimman pian vapaaehtoiseen karanteeniin.

LEIRILLE ILOISIN MIELIN 😊

Kaikkia varotoimenpiteitä ja hygieniatoimenpiteitä kunnioittaen huolehdimme, että lapsi saa kaiken tarvitsemansa aikuisen läheisyyden ja vuorovaikutuksen. Murheiden hetkellä pyyhimme kyyneleet ja annamme lämpöä ja turvaa. Tiedossa on myös riemua ja rohkeutta ja yhdessäoloa ja välittämistä.

Lapset odottavat leiriä ja me odotamme lasten hymyjä ja iloa, punaisia poskia ja nauruun tikahtumista. Meillä on hyvät edellytykset tehdä maailman parhaita lastenleirejä, varotoimet ja turvallisuus huomioiden!

Leirikesä ry: Töölönkatu 55, 00250 Helsinki - puhelin (09) 8865 1280 (ma-to klo 10.00-15.00) - toimisto@leiri.fi

Y-tunnus: 0746614-5 - Tietosuojaseloste - Evästeet - Uutiskirje

© Leirikesä ry 2018.