Brontot

Valtaosa leiriläisistämme haluaa palata kerta toisensa jälkeen tasan leirille. Iän myötä alkaa kiinnostaa hieman erityyppinen tekeminen kuin leiriläisikäisenä. Vanhoja leiriläisiämme otammekin leireillemme brontoiksi.

Bronttona lasten leirillä

Brontoilla on leiriläisestä hieman poikkeava rooli. He ovat vanhempia leirikonkareita ja toimivat leiriläisille turvallisina leiri-isosiskoina ja -veljinä. Brontot asustelevat omissa teltoissaan ja tekevät paljon omia asioitaan leirien aikana. Jokainen brontto kuuluu kuitenkin myös johonkin telttakylään.

Brontoilla on leirin aikana muutamia erilaisia leirin toimintaa tukevia tehtäviä. Leikkivälinevaraston tai kirjaston järjestyksen ylläpito tai esimerkiksi pieni auttelu keittiössä kuuluvat bronttojen normaaliin päiväaskareisiin leirillä.

Brontoille järjestetään leirien aikaan myös aivan omaa tekemistä ja heistä pitää huolta yksi tai kaksi bronttojen omaa ohjaajaa. He pääsevät kurkistamaan leiriohjelman kulissien taakse ja voivat toteuttaa ohjelmaa lapsille leirillä.

Bronttoja leireille valittaessa painotetaan kokemusta Leirikesän leireiltä ja nuoren omaa kiinnostusta bronttona toimimiseen. Bronttoja otetaan lähes kaikille leireillemme. Tarkemmat tiedot näet ajankohtaisesta leiriaikataulukosta. Leirille haetaan kaikille yhteisellä hakulomakkeella ja hakijoista valitaan hakuajan päätyttyä sopiva ryhmä leirille.

Nuorten leiri

Kiljavalla, yleensä keskikesän jälkeen, järjestetään erittäin odotettu Nuorten leiri. Tuon kesäisen leirijakson aikana yli sata teiniä saa mieleenpainuvaa tekemistä ja mahtavia kokemuksia koko talven tarpeiksi. Nuorten leirillä kaikki leiriläiset ovat yläasteikäisiä ja koko leirin ohjelma suunnitellaan tämä tarkkaan mielessä pitäen.

Nuorten leirille voivat hakea kaikki kuluvana vuonna 13-16 vuotta täyttävät nuoret, eikä aiempaa kokemusta Leirikesän leireistä Nuorten leirille vaadita. Nuorten leiri on siis mitä mainioin tilaisuus ottaa myös kaveri mukaan leirille!

Nuorten leirillä on tilaa myös kehitysvammaisille nuorille.

Nuorten leirin tarkemman ajankohdan näet ajankohtaisesta leiriaikataulukosta. Leirille haetaan kaikille yhteisellä hakulomakkeella.