Leiriläisenä leirillä

Leiri muodostuu tunnelmallisesta majoittumisesta telttakylässä, mukavista oman ryhmän ohjaajista, tutuista telttakyläkavereista, hauskasta ja monipuolisesta leiriohjelmasta sekä vapaa-ajasta rauhoittua ja nautiskella ympäröivästä luonnosta. Onnistunut leiri rakentuu hyvälle perustarpeista huolehtimiselle: leirillä saa ravitsevaa perusruokaa neljästi päivässä, kokenut henkilökunta huolehtii riittävästä yöunesta ja kaikenlaiset pikkukolhut pystytään osaavasti hoitamaan leirillä.

Telttakylä on leirielämän perusyksikkö eli tuttu porukka, jossa on 16-18 lasta, omat yläkouluikäiset brontot sekä omat ohjaajat. Telttakylä rakentuu viidestä Niger-teltasta eli harjakattoisesta teltasta. Yhdessä teltassa nukkuu yleensä 2-5 leiriläistä. Teltoissa asuu yleensä vain tyttöjä tai poikia tai sisaruksia.

Telttakylän omina ohjaajina ovat kaksi ohjaajaa ja apuohjaaja. Joskus telttakylän ohjaajamäärä on suurempi, jos telttakylässä on enemmän aikuisen tukea tarvitsevia leiriläisiä tai muut leirin järjestelyt sen sallivat. Jokaisella telttakylällä on omien ohjaajien lisäksi bronttoja, jotka ovat vanhempia leirikonkareita. Leiri-isosiskot ja -isoveljet auttavat pienempiään ja osaavat ohjaajien lisäksi opastaa leiriläisiä leirin arjessa.