Merkkien selitys

L: Otamme kaikille leirijaksoille leiriläisiä. Leiriläinen on noin 7-13 -vuotias leirille osallistuva alakoululainen lapsi, jolla ei ole erityisen tuen tarvetta. Valtaosa leirille osallistuvista lapsista on leiriläisiä. Leiriläinen kuuluu telttakylään, jossa on 16-18 lasta, omat brontot sekä omat ohjaajat. Nuorten leirillä* leiriläinen on noin 13-16 -vuotias nuori.

Nuorimmat leiriläiset (L) ovat yleensä aloittaneet 1. luokan leiriä edeltävänä syksynä ja vanhimmat ovat juuri lopetelleet 6. luokan.


B: Otamme leirille bronttoja. Brontto on yleensä 13-15 -vuotias lasten leirille osallistuva yläkoululainen nuori. Brontot ovat vanhempia leirikonkareita ja toimivat leiriläisille turvallisina "leiri-isosiskoina ja –veljinä" ja leirihenkilökunnan apuna. Bronton tehtävä sisältää pieniä vastuutehtäviä. Tilaa on rajoitetusti, joten oma paikka kannattaa varata pian.

Nuorimmat brontot (B) ovat yleensä aloittamassa leirin jälkeisenä syksynä yläkoulun 7. luokan ja vanhimmat pääsevät yläkoulun 8. luokalta.


K: Leirillä on kehitysvammaisten leiriläisten ryhmä. Osalla Kiljavan leireistä on kehitysvammaisia leiriläisiä. Kehitysvammaiset leiriläiset ovat noin 7-14 -vuotiaita kouluikäisiä lapsia. He leireilevät muiden leiriläisten kanssa samoilla leireillä omana ryhmänään. Kehitysvammaiset leiriläiset valitaan leirille tuen tarpeen perusteella. Tilaa on rajoitetusti.

Nuorimmat kehitysvammaiset leiriläiset (K) ovat yleensä 1. luokalta päässeitä ja vanhimmat ovat juuri päässeet 7. luokalta.


A: Otamme leirille leiriavustajan ohjausta tarvitsevia leiriläisiä. Lapsella on jokin kehitysviive, lapsi on aggressiivinen tai sosiaalinen kehitys on viivästynyt. Lapsi tarvitsee aikuisen tukea arjessa ja lomalla. Oppimisviiveet koulussa eivät yleensä haittaa leirillä. Leiriläiset valitaan leirille tuen tarpeen perusteella. Tilaa on rajoitetusti.

Nuorimmat leiriavustajan ohjausta tarvitsevat leiriläiset (A) ovat yleensä aloittaneet 1. luokan leiriä edeltävänä syksynä ja vanhimmat ovat juuri lopetelleet 6. luokan.


*) Kiljavan Nuorten leiri on yläkouluikäisten nuorten oma leiri ja koko leirin ohjelma suunnitellaan tämä tarkkaan mielessä pitäen. Nuorten leirillä kaikki osallistujat ovat yläkouluikäisiä, eli nuorimmat ovat päässeet 6. luokalta ja vanhimmat 9. luokalta. Lukiolaiset ovat leirille jo yli-ikäisiä, ja voivat suunnitella kesätyön hakemista Leirikesältä.