Tietoa koronavirustilanteen vaikutuksista leirien järjestelyihin (KILJAVA)

Näin huomioimme koronatilanteen Kiljavan Leirikesän järjestelyissä kesällä 2020

PÄIVITETTY VIIMEKSI 29.6.2020 - Sivu päivittyy

Lasten kesäloma ja leirit alkavat jo aivan kohta, ja koronaviruksen aiheuttama tilanne nostaa mieleen paljon kysymyksiä käytännön järjestelyistä. Näin me Leirikesällä huolehdimme leirien turvallisesta järjestämisestä.

LEIRIT JA LASTEN RYHMÄT

Yöleirit Kiljavalla toteutetaan enintään 60 henkilön leireinä (ohjaajat mukaan lukien) ja leiri koostuu 3 lapsiryhmästä. Yhdessä lapsiryhmässä on noin 16 lasta ja yksittäinen lapsiryhmä pysyy leirin ajan samana.

Kiljavan leirikeskuksen suurella metsäalueella on samanaikaisesti 3 pientä leiriä eli alaleiriä. Eri alaleirit osallistuvat ohjelmaan, ruokailuun ja toimintapisteille leirin aikana yhdessä niin, että lähikontakteja eri alaleiriläisten välillä vältetään.

Leirit jaetaan poikkeuksellisesti tänä kesänä etukäteen ja tästä tulee osallistujille sähköpostitse mm. kaveritoiveisiin liittyen tarkempi ohjeistus noin 1,5 - 2 viikkoa ennen oman leirin alkua.

OHJELMA JA LEIRIELÄMÄ

Leireillä eletään ulkona, jossa leirin on helpompi levittäytyä ja toimia laajemmalla alueella. Kiljavan leirikeskuksen aktiviteetit, kuten kanootit, kiipeilyseinä, jättitrampoliinit ja muut ovat ohjatusti lapsiryhmien käytössä alaleirien omilla vuoroilla.

Ohjelmaa järjestetään paljon oman ryhmän kesken sekä yhdessä eri alaleirien kanssa lähikontakteja välttäen. Maittavaa ruokaa syödään maastossa tai  ruokailukatoksessa. Saunomaan ja uimaan mennään oman ryhmän vuorolla. Perinteinen iltanuotio ja vaahtokarkit telttakylässä kuuluvat leiriviikkoon.

Pienessä porukassa tunnelma tiivistyy ja yhteishenki on vertaansa vailla. Leirillä päästään retkeilemään, askartelemaan ja ratkomaan salapoliisitehtäviä.

Tänä vuonna Kiljavalle voi ottaa mukaan oman teltan! Se on myös toivottavaa. Majoittuminen ja nukkuminen toteutetaan mahdollisuuksien mukaan omassa teltassa tai esim. vain sisaruksen tai yhden kaverin kanssa samassa teltassa. Tarvittaessa leirissä on myös valmiita telttoja 3-4 nukkujan yhteiskäyttöön.

Omat ohjaajat nukkuvat leirissä, lasten lähellä. Yövalvoja pitää huolta leirin turvallisuudesta yön aikana.

HYGIENIA JA PUHTAUS

Leirin aikana noudatamme viranomaisten antamia hygieniaohjeita. Muistutamme leiriläisiä aivastamaan ja yskimään hihaan tai nenäliinaan, sekä tuemme ja autamme käsien pesun ja desinfioinnin muistamisessa. Kädet pestään useita kertoja päivän aikana, esim. ennen ruokailua, ruokailun jälkeen ja aina WC-käyntien yhteydessä. Pyyhimme ja puhdistamme leirissä olevia pintoja, kahvoja, kaiteita, painikkeita ja pöytiä entistäkin tehokkaammin. Kiljavan leirit ovat metsässä, sielläkin käsiä pestään juoksevan veden alla ja käsidesiä käytetään.

TERVEYS

Leirille tullaan terveenä. Tänä kesänä pienetkin flunssan oireet tulkitaan mahdolliseksi koronavirustartunnan oireeksi. Jokaisen leiriläisen kotiväen tulee huolehtia, että oma leiriläinen osallistuu leirille vain täysin terveenä. Samat ohjeet koskevat leirin henkilökuntaa.

Jos lapsi sairastuu leirin aikana, niin ilmoitamme asiasta kotiväelle ja lapsi pitää hakea leiriltä kotiin. Samalla tavalla toimitaan, jos lapsi sairastuu esimerkiksi tavalliseen mahatautiin.

Jos lapsi tai muu henkilö saa koronavirustartuntaan liittyviä oireita, henkilö siirretään muista erilleen ja huoltajat hakevat lapsen leiriltä kotiin. Lapsen huoltajat ovat yhteydessä terveysasemalle ja toimivat saatujen ohjeiden mukaan. Jos epäily osoittautuu myöhemmin varmistetuksi koronavirustartunnaksi, pyydämme perhettä ilmoittamaan asiasta meille. Näillä toimenpiteillä pidämme yhdessä huolen, että tartuntaketjut ovat selvitettävissä ja lisäksi leiriläiset ja työntekijät osaavat siirtyä mahdollisimman pian vapaaehtoiseen karanteeniin.

LEIRILLE ILOISIN MIELIN 😊

Kaikkia varotoimenpiteitä ja hygieniatoimenpiteitä kunnioittaen huolehdimme, että lapsi saa kaiken tarvitsemansa aikuisen läheisyyden ja vuorovaikutuksen. Murheiden hetkellä pyyhimme kyyneleet ja annamme lämpöä ja turvaa. Tiedossa on myös riemua, rohkeutta, yhdessäoloa ja välittämistä.

Lapset odottavat leiriä ja me odotamme lasten hymyjä ja iloa, punaisia poskia ja nauruun tikahtumista. Meillä on hyvät edellytykset tehdä maailman parhaita lastenleirejä, varotoimet ja turvallisuus huomioiden!

Leirikesä ry: Töölönkatu 55, 00250 Helsinki - puhelin (09) 8865 1280 (ma-to klo 10.00-15.00) - toimisto@leiri.fi

Y-tunnus: 0746614-5 - Tietosuojaseloste - Evästeet - Uutiskirje

© Leirikesä ry 2018.