Olosuhteet ja leiriohjelma Nikuvikenissä

Nikuvikenin Leirikesä Porvoossa

Olosuhteet Nikuvikenissä

Nikuviken on Keravan kaupungin ulkoilualue, joka sijaitsee meren rannalla noin 32 km Keravalta kaakkoon. Leirialueen ytimen muodostavat kartano ja rantasauna. Meri, hyvä uimaranta, kangasmetsät ja kalliot tarjoavat kivan ympäristön kesäleirin vietolle.

Leirialueella sijaitsee myös venesatama ja yleinen uimaranta, joten alueella voi liikkua leiriläisten lisäksi myös muita ihmisiä.

Telttaleirin olosuhteet vaihtelevat sään mukaan. Vaikka koko leiri voidaan tarvittaessa kelin yllättäessä siirtää sisätiloihin yöksi, kannattaa leiriläisen mukaan pakata aina kaikkiin keleihin sopivat varusteet. Leirillä voi olla hetken säätä paossa sisätiloissa, mutta useamman päivän huonoa keliä sisällä ei voida piilotella.

Vaihtelevat säätkään eivät kuitenkaan ole este leirille lähtemiselle – viihtyisä leiriohjelma ja pukeutuminen lämpimästi vaikka ohjaajan avustamana saa lapset kyllä nauttimaan leiristä. Sadesäällä vaatteiden kuivattaminen onnistuu sisätiloissa.

Perinteistä kesäleiriohjelmaa ja mielekästä tekemistä

Leirialue on kauniilla paikalla meren rannalla, joten uimaan pääsee helposti. Leirin aikana peseydytään isossa rantasaunassa kunnolla kerran tai kahdesti leirin aikana. Vaikka leirillä uimaan pääseekin helposti, ovat lapset aina ohjaajan valvonnan alla rantatouhujen aikana.

Leirin ohjelmaan kuuluvat myös retket ja iltanuotiot. Monien pelivälineiden ja uimarannan lisäksi leirillä on mahdollista esimerkiksi kokeilla boffer- eli pehmomiekkailua ja käydä melomassa kanooteilla. Välillä rauhoitutaan myös nuotiolle tai telttakylään.

Leirikesän leirien ehdoton vahvuus on erinomainen ohjelma - siitä olemme todella ylpeitä. Leiriohjelma on värikästä ja monipuolista. Kaikki ohjelmat suunnitellaan ja valmistellaan etukäteen. Jokainen päivä ja jokainen leiri on erilainen.

Välillä touhutaan koko leiri yhdessä, välillä taas seikkaillaan pienryhmissä. Leirin ohjelmaa voidaan aina muokata tarpeen tullessa sopivammaksi, jos lasten ikäjakauma tai kiinnostuksen kohteet, sää tai muut olosuhteet sitä edellyttävät.

Päivittäin syödään neljä kertaa ruokasalissa. Leiripäivään kuuluu aamiainen, lounas, päivällinen ja iltapala. Joinain iltoina kokoonnutaan nuotion ääreen paistamaan makkaraa tai muita nuotioherkkuja. Leiriruoan valmistaa Nikuvikenin Leirikesän oma keittiöhenkilökunta paikan päällä.

Leirikesä ry: Töölönkatu 55, 00250 Helsinki - puhelin (09) 8865 1280 (ma-to klo 10.00-15.00) - toimisto@leiri.fi

Y-tunnus: 0746614-5 - Tietosuojaseloste - Evästeet - Uutiskirje

© Leirikesä ry 2018.