Talvileireille kulkeminen

Leirille voi saapua joko Leirikesän yhteiskuljetuksella tai omalla kyydillä suoraan leirille. Tämän sivun loppuosasta löydät ajo-ohjeet Leirikesän talvileireille.

Osallistun yhteiskuljetukseen

Saavun omalla autolla

Yhteiskuljetus

Leirille pääsee usein helpoiten yhteiskuljetuksella Helsingistä. Leirikeskuksiin ajetaan joko Nurmijärven keskustan tai Klaukkalan kautta. Yhteiskuljetus lähtee Helsingin keskustasta, mutta myös matkalla voi nousta kyytiin. Matkalla kyytiin nousemisesta on sovittava aina erikseen toimiston tai leirinjohdon kanssa.

Leirimatkat voi varata kumpaankin suuntaan tai vain toiseen suuntaan. Monet tulevat leirille yhteiskuljetuksella, vaikka huoltajat noutaisivatkin lapset leirin päättyessä itse kotiin. Leiri päättyy aina vierailupäivään, jolloin voi samalla itse käydä tutustumassa leirialueeseen paikan päällä – lapset myös esittelevät innoissaan leirialuetta ja kertovat samalla leirin sujumisesta.

HUOMAA! Leirikuljetus ei sisälly leirimaksuun, vaan kuljetus täytyy varata erikseen. Muistathan varata paikan kuljetuksiin ajoissa ennen leiriä!

Siirry varaamaan kuljetus tästä linkistä >>

Leirikuljetusten lähtö- ja paluupaikka

Yhteiskuljetukset lähtevät leirille ja saapuvat leiriltä samaan paikkaan aivan Helsingin ydinkeskustaan helppoon paikkaan junalla, metrolla tai linja-autolla tulijoille. Myös omalla autolla voi piipahtaa tuomaan lapsen, mutta pysäköintitilaa paikan päällä on heikosti.

Leirikuljetuksen lähtö- ja paluupaikka on Mikonkadun tilausajopysäkki, joka sijaitsee aivan Rautatientorin reunalla Mikonkadun puolella Grand Casinoa vastapäätä.

Alla on kartta lähtö- ja paluupaikasta. Kuljetusten lähtö- ja paluuajat löytyvät leirikirjeestä.

 

Omalla kyydillä – ajo-ohjeet Kiljavan leirikeskukseen

Leirikeskuksen osoite on

Vihtilammintie 45
05200 RAJAMÄKI

Helsingistä on matkaa Kiljavalle noin 50 km. Leirin vierailupäivänä leirikeskukseen johtavalla kapealla hiekkatiellä on paljon liikennettä, joten aja varovasti. Leirialueen kupeessa on pysäköintipaikkoja: seuraa opasteita ja pysäköintiohjaajia.

Helsingin suunnalta Rajamäen kautta

Aja 3-tietä (Tampereen moottoritie) Nurmijärven liittymään ja edelleen Nurmijärven keskustan läpi Rajamäen suuntaan (tie nro 1311). Rajamäelle tullessa käännytään junarahan ylittävän sillan jälkeen (risteyksessä huoltoasema) vasemmalle kohti Röykkää.

Tätä tietä ajetaan noin 2,7 km. Kiljavan kivi –nimisen bussipysäkin takaa kääntyy tie oikealle, risteyksessä on mustapohjainen opastekyltti Leirikesän leirikeskukseen.

Hyvinkään suunnalta Rajamäen kautta

Hanko-Hyvinkää –tieltä (tie nro 25) käännytään Rajamäelle (tie nro 1311). Rajamäeltä vasemmalle jäävän huoltoaseman kohdalta käännytään oikealle kohti Röykkää. Risteys on ennen junaradan ylittävää siltaa.

Tätä tietä ajetaan noin 2,7 km. Kiljavan kivi –nimisen bussipysäkin takaa kääntyy tie oikealle, risteyksessä on mustapohjainen opastekyltti leirikeskukseen.

Klaukkalan suunnalta Röykän kautta

Klaukkalan suunnalta (tie nro 132, Klaukkala-Loppi) tullessa käännytään Röykän keskustan jälkeen heti junaradan ylittävän sillan ylityksen jälkeen oikealle kohti Rajamäkeä ja ajetaan tietä noin 6 km.

Sääksen uimarannan risteyksen jälkeen tien vasemmalla puolella on huomattavan iso kivi aivan tiessä kiinni. Sen jälkeen olevan Kiljavan kivi –nimisen bussipysäkin takaa kääntyy tie vasemmalle, risteyksessä on myös mustapohjainen opastekyltti leirikeskukseen.

Lopen suunnalta Röykän kautta

Lopentietä (tie nro 132, Loppi-Klaukkala) pohjoisesta tullessa käännytään noin 1,5 km Hanko-Hyvinkää – tien (tie nro 25) alituksen jälkeen vasemmalle kohti Rajamäkeä. Risteys on ennen Röykän keskustaa ja ennen junaradan ylittävää siltaa. Tietä ajetaan noin 6 km.

Sääksen uimarannan risteyksen jälkeen tien vasemmalla puolella on huomattavan iso kivi aivan tiessä kiinni. Sen jälkeen olevan Kiljavan kivi –nimisen bussipysäkin takaa kääntyy tie vasemmalle, risteyksessä on myös mustapohjainen opastekyltti leirikeskukseen.

Linja-autolla

Kiljavan suuntaan liikennöivät Korsisaari-yhtiöiden linja-autot. Katso linja-autojen aikataulut Matkahuollon verkkosivuilta: https://www.matkahuolto.fi/. Oikean pysäkin nimi on "Kiljavan kivi" ja pysäkiltä on noin 1,5 km kävelymatka leirille.

Vierailupäivältä pääset takaisin leiriläisten yhteiskuljetusbussilla leirikuljetusmaksulla. Varmista paikkatilanne toimistoltamme ajoissa ja varaa kuljetus!