Tietoa koronavirustilanteen vaikutuksista leirien järjestelyihin (TALVILEIRIT)

Näin huomioimme koronatilanteen Kiljavan talvileirien järjestelyissä

PÄIVITETTY VIIMEKSI 28.9.2020 - Sivu päivittyy

Koronaviruksen aiheuttama tilanne nostaa mieleen paljon kysymyksiä lasten leirien käytännön järjestelyistä.Näin me Leirikesällä huolehdimme leirien turvallisesta järjestämisestä.

HENKILÖKUNTA JA LASTEN RYHMÄT

Kullekin Kiljavan talvileirille voi osallistua yhteensä enintään noin 100 henkilöä (lapset ja kaikki henkilökunta mukaan lukien). Yhdessä lapsiryhmässä on noin 16 lasta ja yksittäinen lapsiryhmä pysyy leirin ajan samana. Henkilökunta on koko leirin ajan sama, ja viettää leiripaikalla ajan leirin alusta loppuun. Henkilökunta tai lapset eivät siis vaihdu leirin aikana.

OHJELMA JA MAJOITUS

Leirillä ollaan mahdollisimman paljon ulkona, jossa lasten on helpompi levittäytyä ja toimia laajemmalla alueella. Kuitenkin, joitakin leirin ohjelmanumeroita ja mm. ruokailut ja saunavuorot järjestetään sisätiloissa yhteisesti. Sisätiloissa ohjelma ja aktiviteetit suunnitellaan niin, ettei ahtaita jonoja ja sumppuja pääsisi syntymään tai ne voi mahdollisuuksien mukaan kiertää.

Leirillä majoitutaan sisällä samassa majoitusrakennuksessa 3-6 lapsen ryhmissä. Jokaiselle lapselle on varattu oma sänkypaikka. Lapset majoittuvat kahdessa eri kerroksessa.

Tällä kertaa lasten kotiväki ja muut saattajat eivät pääse leirikeskuksen rakennuksiin sisälle, ja vierailupäivän ohjelma järjestetään ulkona. Tällä rajoitamme majoitustiloissa käyneiden ihmisten kokonaismäärää. Leirialueelle on varattu WC-tilat kaikkien vieraiden käyttöön.

HYGIENIA JA PUHTAUS

Leirin aikana noudatamme viranomaisten antamia hygieniaohjeita. Muistutamme leiriläisiä aivastamaan ja yskimään hihaan tai nenäliinaan, sekä tuemme ja autamme käsien pesun ja desinfioinnin muistamisessa. Kädet pestään useita kertoja päivän aikana, esim. ennen ruokailua, ruokailun jälkeen ja aina WC-käyntien yhteydessä. Pyyhimme ja puhdistamme leirissä olevia pintoja, kahvoja, kaiteita, painikkeita ja pöytiä entistäkin tehokkaammin. Lapsen on mahdollista käyttää omaa kasvomaskia aina niin halutessaan. 

TERVEYS

Leirille tullaan terveenä. Niin kuin koulussa tai varhaiskasvatuksessa, kaikki flunssan tai hengitystieinfektion oireet tulkitaan mahdolliseksi koronavirustartunnan oireeksi. Jokaisen leiriläisen kotiväen tulee huolehtia, että oma leiriläinen osallistuu leirille vain täysin terveenä. Samat ohjeet koskevat leirin henkilökuntaa.

Jos lapsi sairastuu leirin aikana, niin ilmoitamme asiasta kotiväelle ja lapsi pitää hakea leiriltä kotiin. Samalla tavalla toimitaan, jos lapsi sairastuu esimerkiksi tavalliseen mahatautiin.

Jos lapsi tai muu henkilö saa koronavirustartuntaan liittyviä oireita, henkilö siirretään muista erilleen ja huoltajat hakevat lapsen leiriltä kotiin. Lapsen huoltajat ovat yh-teydessä terveydenhuoltoon ja toimivat saatujen ohjeiden mukaan. Jos epäily osoittautuu myöhemmin varmistetuksi koronavirustartunnaksi, pyydämme perhettä ilmoittamaan asiasta meille. Näillä toimenpiteillä pidämme yhdessä huolen, että tartuntaketjut ovat selvitettävissä ja lisäksi leiriläiset ja työntekijät osaavat siirtyä mahdollisimman pian vapaaehtoiseen karanteeniin.

Jos lapsella on ennen leirin alkua minkä tahansa hengitystieinfektion tai flunssan oireita, lapsi voi osallistua leirille vasta, kun lapsi on ollut kaksi päivää oireettomana. Leirin voi aina peruuttaa toimistokulujen hinnalla (10,00 EUR) ennen leirin alkua lääkärintodistusta vastaan.

LEIRILLE ILOISIN MIELIN 😊

Kaikkia varotoimenpiteitä ja hygieniatoimenpiteitä kunnioittaen huolehdimme, että lapsi saa kaiken tarvitsemansa aikuisen läheisyyden ja vuorovaikutuksen. Murheiden hetkellä pyyhimme kyyneleet ja annamme lämpöä ja turvaa. Tiedossa on myös riemua, rohkeutta, yhdessäoloa ja välittämistä.

Lapset odottavat leiriä ja me odotamme lasten hymyjä ja iloa, punaisia poskia ja nauruun tikahtumista. Meillä on hyvät edellytykset tehdä maailman parhaita lastenleirejä, varotoimet ja turvallisuus huomioiden!

Leirikesä ry: Töölönkatu 55, 00250 Helsinki - puhelin (09) 8865 1280 (ma-to klo 10.00-15.00) - toimisto@leiri.fi

Y-tunnus: 0746614-5 - Tietosuojaseloste - Evästeet - Uutiskirje

© Leirikesä ry 2018.