Leirikesän lupaus

1. Leirikesällä on perinteistä leiritunnelmaa ja mukaansa tempaavaa leiriohjelmaa

Leirikesän leiri on lapsen oma viihtyisä loma, jonne palaa halu lähteä yhä uudelleen. Leirin päivä rakentuu ohjatusta leiriohjelmasta sekä vapaasta ajanvietosta. Jokaiseen leiriin kuuluu seikkailuja, pelejä ja leikkejä sekä innostavia toimintapisteitä. Järjestetty ohjelma muuntuu isoista spektaakkeleista pieniin tunnelmallisiin hetkiin; vauhdikkaasta jalkapallokisasta muutaman leiriläisen kädentaitokerhoon tai illan päätteeksi yhteiseen nuotiohetkeen leiriherkkujen äärellä. Päivittäisen leiripuuhan lisäksi teemaohjelmat houkuttelevat leiriläisten mielikuvituksen valloilleen.Leirin tekemisessä huomioidaan eri-ikäiset leiriläiset ja monipuolisuus varmistaa, että kullekin löytyy mielekästä tekemistä leiriltä. Päivittäin ulkoillaan runsaasti sään mukaan, löytyyhän vehreä luonto heti kavereiden kanssa jaetun teltan ulkopuolelta. Leiri on omanlaisensa, tiivis ja viihtyisä toimintaympäristö, jossa saa helposti uusia kavereita, joiden kans-sa ilo ja nauru voi jatkua vielä leirin jälkeenkin.

2. Leiriläisistä pidetään parasta mahdollista huolta

Leirikesän leireillä on hyvä olla. Lapsiryhmän, eli telttakylän omat ohjaajat huolehtivat lasten ruokailuista, peseytymisestä, vaatteiden vaihdosta ja riittävästä unesta. Leirin henkilökunta on lasten tavoitettavissa myös vapaa-aikana ja öisin. Leiriterkkari huolehtii ensiavusta ja lasten lääkkeistä. Keittiömme valmistaa erityisruokavaliot tarpeiden mukaan.

Leirillä toimitaan paljon ohjatuissa pienryhmissä varmistaen näin, että kaikille löytyy uusia kavereita. Mikäli kiusaamista esiintyy, siihen puututaan tiukasti, sillä Leirikesän leirillä jokainen saa viihtyä omana itsenään.

Turvallisuusasiat on mietitty tarkkaan. Leirin riskit kartoitetaan ja mahdollisiin poikkeustilanteisiin on valmiit toimintamallit.
Leirialueen tärkeimmät säännöt ja turvallisuusasiat käydään heti leirin aluksi läpi telttakylän ohjaajan kanssa.

3. Leirillä oppii uutta ja leiri tukee kasvua

Ohjattu telttaleiri vahvistaa lapsen itsetuntoa ja sosiaalisia taitoja. Tiiviissä leiriryhmässä lapset saavat uusia kavereita ja oppivat muiden huomioimista. Leirikesän leireillä eri-ikäiset ja erilaiset lapset toimivat yhdessä samanarvoisina ja ilman ennakkorooleja.

Leirielämä telttakylässä tukee lasten itsenäistymistä. Lapset oppivat ottamaan vastuuta omien ja telttakylän yhteisten asioiden hoitamisesta leirin ohjaajien varmistaessa lasten hyvinvoinnin ja turvallisuuden. Toimiminen luonnon keskellä vahvistaa lasten luontosuhdetta. Leirikesän arvot ohjaavat kaikkea leiritoimintaa.

4. Leirillä on innokas, ammattitaitoinen ja koulutettu henkilökunta

Palkkaamme suuresta hakijajoukosta leirille parhaat ja osaavimmat tekijät. Kaikki työntekijämme koulutetaan ennen leirien alkua toimimaan osana maailman parhaan lastenleirin henkilökuntaa. Muun muassa ensiapu-, palo- ja vesiturvallisuuskoulutukset ovat pakollisia kaikille leirillä työskenteleville tehtävästä riippumatta. Jokainen leirityöntekijä on myös perehtynyt leirien toimintaan ja turvallisuusasiakirjaan.

Jokaisella telttakylällä on omat ja nopeasti tutuksi tulevat ohjaajat, jotka varmistavat, että kukin leiriläinen saa tarvitsemansa tuen nauttiakseen leiristä. Hyvästä ja monipuolisesta ohjaajajoukosta löytyy jokaiselle sopiva roolimalli.

5. Tieto kulkee hyvin kodin ja leirin välillä

Reilusti ennen leiriä kotiin saapuu tuhti tietopaketti kaikista leirin käytännön asioista. Lisäksi ennen kesäkauden alkua järjestetään erillinen tiedotusilta, jossa on mahdollisuus kysymyksiin ja yhteiseen keskusteluun. Myös toimisto auttaa tiedonsaannissa tarpeen mukaan.

Leirin aikana leiristä saa parhaiten tietoa Leirilehdestä. Siinä julkaistaan säännöllisesti valokuvia ja kertomuksia päivän tapahtumista. Leiriltä otetaan tarvittaessa myös yhteyttä kotiin. Leirille päin voi lähettää terveisiä leirilehden kautta tai postitse.

Leiritoimintamme arviointi on meille erityisen tärkeää. Kuuntelemme lasten toiveita ja ke-räämme aktiivisesti palautetta lasten huoltajilta ja leirin henkilökunnalta. Arvioinnin avulla kehitämme leirejämme joka vuosi yhä paremmiksi ja kaikille lapsille sopiviksi.

Tutustu myös toimintamme arvoihin:
Hyvä olla, Taito tehdä, Halu arvostaa, Lupa kasvaa ja Tila luoda.