Talvileirit – talven todellinen loma

Leirikesän talvileireillä lomaillaan silloin, kun koulu on kiinni! Tarkemmin sanottuna uuden vuoden ympärillä ja Etelä-Suomen hiihtolomaviikolla.

Talvileireillä nukutaan sisätiloissa ja nautitaan tekemisen meinigistä niin ulkona kuin sisälläkin.

Leirikesän leirit ovat tarjonneet vuosikymmenten ajan mieleenpainuvia kokemuksia ja uusia kavereita. Talvileirien tavoitteena on monipuolinen ja virkistävä loma, jonka aikana leiriläiset seikkailevat, itsenäistyvät sekä kokevat onnistumisen elämyksiä.

Olosuhteet talvileireillä

Talvileireillä on enimmillään noin 80 lasta ja nuorta. Jaamme lapset tulopäivänä pienempiin ryhmiin, joita talvileireillä kutsumme loossiryhmiksi. Kullakin loossiryhmällä on kahdesta kolmeen tuttua ohjaajaa huolehtimassa leirin sujumisesta. Loossiryhmien omien ohjaajien lisäksi leirissä on myös muita ohjaajia.

Leirillä kaikki majoittuvat sisätiloissa, jossa on tarpeelliset mukavuudet. Majoitustiloissa on patjat, joten omaa makuualustaa ei tarvita. Sen sijaan makuupussi, aluslakana ja tyynyliina ovat tarpeelliset. Päivittäin syödään neljästi leirin oman keittiön valmistamaa ruokaa. Leirin aikana peseydytään isossa rantasaunassa tai pienemmässä sisäsaunassa kunnolla kahdesti.

Etenkin Hiiholomaleirin aikaan leirillä on yleensä reilusti lunta. Leirille voi ottaa mukaan pulkan, liukurin tai sukset. Leirillä vietetään aikaa sekä sisällä että ulkona. Vaihtelevat tai kylmätkään säät eivät ole koskaan este leirille lähtemiselle – viihtyisä leiriohjelma ja pukeutuminen lämpimästi vaikka ohjaajan avustamana saa lapset kyllä nauttimaan leiristä. Tarvittaessa vaatteiden kuivattaminen on mahdollista leirin suuressa kuivaushuoneessa.

Monipuolista leiriohjelmaa – jokaiselle jotakin

Leirikesän leirien ehdoton vahvuus on erinomainen ohjelma - siitä olemme todella ylpeitä! Leiriohjelma on värikästä ja monipuolista. Kaikki ohjelmat suunnitellaan ja valmistellaan etukäteen. Jokainen päivä ja jokainen leirijakso on erilainen.

Kullakin leirillä on tietty perusrunko, johon kuuluu saunominen kahdesti leirillä, erilaiset ohjelmat ja loossiryhmien omat hetket. Välillä koetaan suuren leirin tunnelmaa koko leiri yhdessä, välillä seikkaillaan ja ollaan yhdessä pienissä ryhmissä. Leirin ohjelmaa voidaan aina muokata tarpeen tullessa sopivammaksi, jos lasten ikäjakauma tai kiinnostuksen kohteet, sää tai muut olosuhteet sitä edellyttävät. Henkilökuntaan valitaan paljon eri alojen taitajia.

Leirikesän erikoisuuksia ovat erilaiset show-ohjelmat, joissa ohjaajat (ja lapsetkin) pukeutuvat eri hahmoiksi elävöittäen esimerkiksi merirosvotarinaan liittyvää salapoliisitehtävää. Ohjelmaa on laidasta laitaan ja leirillä voikin joutua vaikkapa keskelle presidentinvaalikampanjaa tai pelastamaan maapalloa ulkoavaruuden örkeiltä. ”Jokaiselle jotakin – ja mielellään unohtumatonta” kuvastaa hyvin leirejämme.