Ehdot voimassa 02.01.2023 alkaen toistaiseksi

Ehdot päivitetty 02.01.2023

Yleiset varaus-, maksu- ja peruutusehdot sekä ohjeet Leirikesä ry:n tarjoamissa tapahtumissa ja tuotteissa.

Leirikesä ry:llä on oikeus muuttaa tässä ilmoitettuja varaus-, maksu- ja peruutusehtoja, mikäli se on perusteltua lainsäädännössä tai sen tulkinnassa tapahtuneen muutoksen tai Leirikesä ry:n toimintaympäristössä tapahtuneiden muutosten vuoksi.

VARAAMINEN

Kaikille Leirikesä ry:n leirijaksoille ilmoittaudutaan internetissä osoitteessa https://varaus.leiri.fi toimivassa varauspalvelussa tai täyttämällä paperinen ilmoittautumislomake ja toimittamalla lomake Leirikesä ry:n toimistolle Helsinkiin. Varauspalvelun kautta tai paperilomakkeella tehty ilmoittautuminen vahviste-taan teknisesti tai manuaalisesti Leirikesä ry:n toimesta. Sähköpostitse tai kirjeenä lähetetty varausvahvistus, eli lasku katsotaan leirijakson varaukseksi.

Leirijakson hinta sisältää täyden ylläpidon leirillä, ohjaajien huolenpidon, ensisijaisen tapaturmavakuutuksen sekä runsaasti hauskaa ohjelmaa koko leirin täydeltä ja telttamajoituksen kesäleirillä tai sisämajoituksen talvileirillä (vain yöleirit).

Bussikuljetukset ja muut mahdolliset lisäpalvelut varataan tarpeen mukaan, eivätkä sisälly leirijakson hintaan.

Maksaminen

Peruutus

Varauksen muuttaminen

Lisäpalvelut

Leirin keskeytys

Muuta tukea leirimaksuun

MAKSAMINEN

Tiivistelmä: varauksen voi maksaa laskulla, eri pankkien verkkomaksuna, Visa- tai Mastercard-korteilla ja joillakin mobiilisovelluksilla. Jos leirijakson alkuun on yli 4 viikkoa, leirivarauksen maksuaika on 14 vrk laskun päiväyksestä. Lähempänä leirin alkua maksuaika on lyhyempi.

Useimmat leirijaksot voi maksaa varauksen yhteydessä verkossa pankin verkkomaksuna, Visa- tai Mastercard-korteilla tai joillakin mobiilisovelluksilla (esimerkiksi MobilePay, Pivo). Leirivarauksen voi myös maksaa sähköpostitse toimitettavalla PDF-laskulla tai postitse kirjeenä lähetettävällä paperilaskulla. Kaikki maksutavat ovat postitse lähetettävää paperilaskua lukuun ottamatta maksuttomia.

Varattu leirijakso (lasku) tulee maksaa viimeistään eräpäivänä. Leirijakson ajankohta vaikuttaa laskun maksuaikaan seuraavasti:

Paperilasku postitse, PDF-lasku sähköpostitse ja maksulinkki sähköpostitse:

   • jos leirijakson alkuun on enemmän kuin 28 vuorokautta (4 viikkoa), lasku on maksettava 14 vuorokauden kuluessa laskun päiväyksestä.
   • jos leirijakson alkuun on 14-28 vuorokautta (2-4 viikkoa), lasku on maksettava viimeistään 14 vuorokautta ennen leirijakson alkua
   • jos leirijakson alkuun on vähemmän kuin 14 vuorokautta, lasku on maksettava heti kun asiakas on vastaanottanut laskun (sähköpostitse tai postitse)
    • jos leirijakson alkuun on 5 arkipäivää tai vähemmän ja lasku maksetaan tilisiirtona, asiakkaan tulee toimittaa kuitti maksusta esim. verkkopankin tulosteena/PDF-tiedostona toimiston sähköpostiin tai paperikuittina leiripaikalle.

Verkkomaksu:

   • Verkkomaksuna varaus maksetaan heti ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksuna omassa verkkopankissa, korttimaksuna tai mobiilisovelluksella.

PERUUTUS

Tiivistelmä: varauksen voi peruuttaa kuluttomasti 14 vrk ajan varauspäivästä, jos leirijakson alkuun on vähintään 4 viikkoa. 14 vrk peruutusajan jälkeen varaus on sitova, ja peruutuksesta veloitetaan 100 % leirin hinta. Jos leirijakson alkuun on alle 4 viikkoa, varaus on heti sitova. Kesäleirien peruutukseen liittyy joustavampia erityisehtoja.

Varatun leirijakson voi peruuttaa tekemällä peruutusilmoituksen Leirikesä ry:n Helsingin toimistolle:

    • sähköpostitse: toimisto@leiri.fi
    • puhelimitse: (09) 8865 1280 (ma-to klo 10-15)
    • postitse vapaamuotoisella peruutusilmoituksella osoitteeseen: Leirikesä ry, Töölönkatu 55, 00250 Helsinki

Peruutusta ei voi tehdä esim. suullisesti leiripaikalle, teksti- tai WhatsApp-viestillä tai Facebook Messengerin tai Instagramin Direct-viestien kautta.

Peruutuksen yhteydessä leirivarauksesta jo maksettu hinta palautetaan mahdollisten toimisto- tai peruutuskulujen vähentämisen jälkeen asiakkaan ilmoittamalle pankkitilille.

    • jos leirijakson alkuun on yli 28 vuorokautta (4 viikkoa) tai enemmän ja peruutus tehdään ennen laskun eräpäivää tai viimeistään eräpäivänä, peruutus on maksuton 0 euroa

    • ilmoittautuminen on sitova, kun laskun päiväyksestä on kulunut 14 vuorokautta tai enemmän. Kaikki varaukset muuttuvat sitovaksi myös, kun leirin alkuun on 28 vuorokautta (4 viikkoa) tai vähemmän. Peruutuksesta veloitetaan tällöin peruutuskuluna 100 % leirijakson hinnasta.

     • Poikkeukset:

     • Kesäleireille (kesä-, heinä- ja elokuussa järjestettävät leirijaksot) tehdyt varaukset voi peruuttaa 30 EUR peruutuskuluja vastaan (per osallistuja) toukokuun ensimmäiseen päivään mennessä (eli 1.5. klo 23:59 mennessä), jonka jälkeen kaikki leirivaraukset muuttuvat sitoviksi.
     • Peruutuksesta voi saada maksunpalautusta tai peruutuksen voi tehdä toimistokulujen hinnalla, mikäli leirijakso on täysin loppuun varattu ja leirijakson varasijoille on ilmoittautunut asiakkaita.

Laskun alkuperäisen eräpäivän jälkeen tehdystä peruutuksesta veloitetaan aina toimistokulut.

Toimistokulut ovat 10 EUR per osallistuja.

Jos asiakas ei osallistu leirille, eikä ole peruuttanut varattua leirijaksoa peruutusehtojen mukaisesti, peruutuksesta veloitetaan peruutuskuluna 100 % leirijakson hinnasta.

Sairastapaukset: Leirijakson voi peruuttaa akuutin sairastapauksen vuoksi. Leirin peruutuksesta tulee ilmoittaa Leirikesän toimistoon ennen leirin alkua sähköpostitse tai puhelimitse. Sairastapauksessa leirijaksosta maksettu hinta hyvitetään asiakkaalle vähennettynä toimistokuluilla 10 euroa. Maksun palautuksen edellytyksenä on lääkärintodistuksen toimittaminen Leirikesä ry:n toimistolle joko sähköpostitse toimisto@leiri.fi tai postitse Leirikesä ry, Töölönkatu 55, 00250 Helsinki. Lääkärintodistuksesta tulee käydä ilmi leirinaikainen este osallistumiselle.

 • Tässäkin tapauksessa peruutusilmoitus tulee tehdä ennen leirin alkua. Peruutuksen ehtona on lääkärintodistuksen toimittaminen Leirikesän toimistolle sähköpostise tai postitse.

JÄRJESTÄJÄN OIKEUS PERUUTTAA LEIRIJAKSO:

Alhainen osanottajamäärä: Jos mille tahansa leirijaksolle on 20 vuorokautta ennen leirijakson alkua ilmoittautunut alle 15 asiakasta (14 asiakasta tai vähemmän), niin leirijakso voidaan peruuttaa ja jo maksetut rahat palautetaan asiakkaille kokonaisuudessaan (100 %).

Ylivoimainen este: Jos kohtaamme ylivoimaisen esteen, force majeure-tilanteen, tai Leirikesä ry:stä riippumattoman esteen, joka pakottaa Leirikesä ry:tä peruuttamaan leirijakson kokonaan, eikä asiakkaalle voida tarjota korvaavaa leirijaksoa, asiakkaalle palautetaan jo maksettu leirimaksu kokonaisuudessaan (100 %). Tällaisessa tilanteessa asiakas ei voi saada vahingonkorvausta ylimääräisistä tai hyödyttömäksi käyneistä kuluista, joita tilanteesta saattaa aiheutua.

VARAUKSEN MUUTTAMINEN (ESIM. LEIRIN VAIHTO)

Tiivistelmä: leirivarauksen muuttamiseen sovelletaan peruutusehtoja. Leirivarausta voi muuttaa kuluttomasti 14 vrk ajan varauspäivästä, jos leirijakson alkuun on yli 4 viikkoa. 14 vrk peruutusajan jälkeen varaus on sitova, ja muutoksesta veloitetaan 100 % alkuperäisen leirin hinta ja toimistokulut. Jos leirin alkuun on alle 4 viikkoa, varaus on heti sitova.

Leirivarauksen muuttamiseen sovelletaan peruutusehtoja.

   • jos leirijakson alkuun on yli 28 vuorokautta (4 viikkoa) tai enemmän ja muutos tehdään ennen laskun eräpäivää tai viimeistään eräpäivänä, peruutus on maksuton 0 euroa
   • ilmoittautuminen on sitova, kun laskun päiväyksestä on kulunut 14 vuorokautta tai enemmän. Kaikki varaukset muuttuvat sitovaksi myös, kun leirin alkuun on 28 vuorokautta (4 viikkoa) tai vähemmän. Sitovaa ilmoittautumista voi muuttaa seuraavasti:
    • Jos asiakas muuttaa leirijaksoa alkuperäistä leirijaksoa kalliimpaan leirijaksoon, muutoksesta veloitetaan leirijaksojen hintojen välinen erotus ja toimistokulut.
    • Jos asiakas muuttaa leirijaksoa alkuperäistä leirijaksoa edullisempaan leirijaksoon, leirijaksojen hintojen välistä erotusta ei palauteta.
    • Jos asiakas muuttaa leirijaksoa alkuperäistä leirijaksoa saman hintaiseen leirijaksoon, muutoksesta veloitetaan toimistokulut.

Laskun alkuperäisen eräpäivän jälkeen tehdyistä muutoksista veloitetaan aina toimistokulut.

Toimistokulut ovat 10 EUR per osallistuja.

LISÄPALVELUT

Ilmoittautumisen yhteydessä (varauspalvelu) asiakas voi mahdollisesti ostaa erilaisia leirijaksoon liittyviä lisäpalveluita. Lisäpalveluita voivat olla muun muassa tilausbussikuljetukset leiripaikalle, erilaiset leirituotteet, kuten USB-muistitikku tai muu tallennusmedia, vaatteet ja tavarat, leiritoimintaan liittyvät varusteet ja maksuvälineet. Lisäpalvelut voi tilata myös erikseen ilmoittautumisen jälkeen varauspalvelun profiilisivulta.

 • lisäpalvelut toimitetaan leiripaikalle, ja asiakas saa tuotteet tai palvelut leirin aikana, ellei tuotteen tai palvelun tiedoissa toisin mainita
 • ilmoittautumisen yhteydessä tai ilmoittautumisen jälkeen tilatuilla tuotteilla on 14 vuorokauden vaihto- ja palautusoikeus toimituspäivästä lukien. Tuotteen pitää olla käyttämätön ja alkuperäisessä kunnossa. Avattuja ja käyttöön otettuja tuotteita ei voi vaihtaa tai palauttaa (pl. viallinen tuote).
 • ilmoittautumisen yhteydessä tilattujen lisäpalveluiden muutoksiin sovelletaan leirijaksojen peruutus- ja muutosehtoja

LEIRIN KESKEYTYS

Joskus lapsen leiri keskeytyy. Keskeytykselle voi olla monta erilaista syytä, esimerkiksi:

    • perhe haluaa lapsen kotiin
    • lapsi haluaa itse leiriltä kotiin
    • lapsi sairastuu leirillä
    • lapsi kiusaa tai esim. lyö toisia
    • lapsella on päihteitä mukana
    • jokin muu syy

Tällaisissa tilanteissa asiasta ilmoitetaan kotiin ja kotiväen täytyy hakea lapsi kotiin. Edellä kuvatuissa ja muissa vastaavissa tapauksissa leirimaksua ei palauteta.

 

 

MUUTA TUKEA LEIRIMAKSUUN

Useat kunnat varaavat rahaa lasten lomatoimintaan, joten oman kunnan avustusta kannattaa hakea. Kysy lisää omalta sosiaalityöntekijältäsi. Huomaa, että leirihakemus tehdään aina Leirikesälle, mutta kunnan maksutuki (eli sosiaalitoimen maksusitoumus leirimaksuun) haetaan erikseen kunnalta.

Laskutamme maksusitoumukset suoraan niiden myöntäjältä (kunnille lähetettävän laskun summa saattaa poiketa perheelle lähetetystä laskusta, lisätietoja saatte tarvittaessa toimistolta).