Leirikesän toiminta

Leirikesällä loma tuntuu siltä, miltä sen oikeasti pitää tuntua! Paljon kivaa tekemistä, uusia kavereita ja unohtumattomia elämyksiä!

Järjestämme monipuolista leiritoimintaa kouluikäisille lapsille ja nuorille koulujen loma-aikoina. Leireillämme nautitaan yhdessäolosta, liikutaan, seikkaillaan ja istutaan nuotiolla. Leirikesän leirillä ei tarvitse olla yksin, aina on kavereita ympärillä ja tekemistä riittää.

Leirikesän toimintaa ovat kesällä järjestettävät Leirikesän leirit, talvikaudella järjestettävät Leirikesän talvileirit ja Partiolaisten päiväleirit syys-, talvi- ja kesäkaudella. Yöleirit järjestetään Kiljavalla Hyvinkäällä, Kesärinteessä Tuusulassa ja päiväleirit vaihtuvissa paikoissa pääkaupunkiseudulla.

Leirikesä järjestää talvi- ja kesäleirien lisäksi jonkin verran leirikoulutoimintaa kysynnän mukaan. Yhteistyössä muiden lasten lomajärjestöjen kanssa yhdistys tiedottaa lasten lomatoiminnan merkityksestä ja tekee aloitteita lasten, nuorten ja perheiden lomatoiminnan kehittämiseksi.

Viime vuosina Leirikesä on osallistunut myös monikulttuuristen lasten ja perheiden lomatoiminnan tukemiseen sekä omien leiriemme kautta että edistämällä maahanmuuttajayhdistysten omaa leiritoimintaa.

Avoin ja tuettu leiritoiminta yhdessä

Leirikesä järjestää avoimia ja Veikkauksen tukemia leirejä rinnakkain ja yhdessä. Leiriläiset voivat osallistua leirille avoimen leirin tai Veikkauksen (STEA:n) tukemalle lasten lomalle, eli leirille. Käytännössä leirillä lapset ovat yhdessä.

Leirimaksu on edullisempi STEA:n avustamassa leiritoiminnassa. Syitä ja perusteita leirimaksun tukemiselle STEA:n avustuksella on monia, esimerkiksi leiriläisen kasvun ja kehityksen tukeminen, terveydelliset syyt tai perheen haastava talous. Katso lisää STEA:n tukeman leirin perusteista täältä.

Jäsenyydet

Leirikesän toiminta on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta. Leirikesän taustayhteisöt ovat Pääkaupunkiseudun partiolaiset ry sekä Kai, Eeva ja Aarne Vähäkallion Muistosäätiö. Leirikesä on jäsenenä Lastensuojelun KeskusliitossaSuomen sosiaali ja terveys SOSTE ry:ssä ja Sosiaalialan Työnantajat ry:ssä.


Meistä sanottua

"Hyvin organisoitu kokonaisuus ilmoittautumisesta leiripalautteeseen saakka. Erinomaista tiedottamista leiristä ja sen sisällöistä. Ystävällistä asiakaspalvelua. Kiitokset ohjaajille, lapsen vanhempana arvostan työtänne!"

"Lapsen kertomat kokemukset ja terveiset leiriltä olivat pelkästään, positiivisia ja näytti siltä, että viikko leirillä oli ollut täynnä upeita kokemuksia ja kohtaamisia."

"Hienosti suunniteltu kokonaisuus, upea kokemus lapselle ja kotona luottavainen olo, että lapsella kaikki hyvin."

"Lapsi tutustui uusiin ystäviin, kuormittavuus kotona laski hetkeksi, ja saatiin ladattua akkuja. Lapsi sai hyviä kokemuksia ja, luottamusta itseensä."

"Mukavaa, kun oli iloiset ohjaavat vastaanottamassa ja luovuttamassa lasta. Luotettavan ja ammattitaitoisen oloiset ohjaajat."