Valtiovarainministeriön budjettiesityksessä sosiaali- ja terveysjärjestöiltä aiotaan ensi vuonna leikata peräti 127 miljoonaa euroa, mikä on 33 prosenttia tähän vuoteen verrattuna.

Leirikesä ry on yksi näistä edunsaajista.

Tänä erikoisena vuonna 2020 leireillemme on osallistunut yhteensä 3 736 lasta ja nuorta kaikenlaisista perheistä. Mukana on ollut pieniä ensikertalaisia ja leirikonkareita, siskoja ja veljiä, yksin tulleita seikkailijoita ja kokonaisia kaveriporukoita, kehitysvammaisia ja henkilökohtaisen avustajan tukea tarvitsevia lapsia sekä elämyksiä ja vastuuta hakevia nuoria. Lapset ja nuoret ovat tulleet leirille lähes 70:stä eri kunnasta.

Lähes 1 200 perhettä on saanut leirimaksuunsa merkittävän alennuksen perheeseen tai lapseen liittyvistä sosiaalisista, taloudellista tai terveydellisistä syistä. Alennus on monelle asiakkaalle aivan ratkaiseva, eikä virkistävään ja elämykselliseen leirilomaan olisi ilman alennusta mitenkään mahdollisuuksia.

Kaikista lapsistamme on tähän mennessä pitänyt huolta 237 leirityöntekijää, joista monelle meillä on ollut ilo ja kunnia tarjota elämän ensimmäinen työpaikka ja oma palkka. Moni heistä jatkaa meillä tulevina talvina, kesinä ja syksyinä leirityössä ja mahdollisuudet etenemiseen aina vain haastavampiin tehtäviin ovat hyvät.

Leirikesä merkitsee leiriläisille ja henkilökunnalle paljon. Moni löytää leiriltä hyvän päivän kavereita, ikuisia ystäviä, puolison ja perheen, muistoja ja ainutkertaisia kokemuksia. Eräässä henkilökuntamme Facebook-ryhmässä kuvauksena lukee, että ”..Leirikesäläinen voi lähteä Leirikesältä, mutta Leirikesä ei koskaan lähde Leirikesäläisestä”  - ja tämä on hyvin usein totta.

Kirjoitamme yhdessä elämänmittaisia tarinoita. Miettikääpä, jos meitä ei olisi?

#onneksionjoku #budjettiriihi #budjetti2021