Koronavirustilanteeseen liittyen Etelä-Suomen aluehallintovirasto ja pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä ovat perjantaina 11.12.2020 jatkaneet ja osittain kiristäneet aiemmin voimassaolleita rajoituksia ja suosituksia vuodenvaihteen yli, aina 10.1.2021 saakka.

Leirikesä ry saa tukea toimintaansa mm. Helsingin kaupungilta ja Sosiaali- ja terveysministeriöltä, joten Leirikesä noudattaa kaupungin, ministeriön ja muiden viranomaisten antamia rajoituksia ja suosituksia.

Leirikesä ry peruu kaikki vuodenvaihteeseen 28.12.20201.1.2021 suunnitellut yö- ja päiväleirit.

Olemme pahoillamme peruutuksista ja niistä aiheutuvasta vaivasta, ja ennen kaikkea olemme harmissamme siitä, että leirien järjestäminen ei nyt onnistu. Leirejä on odotettu kovasti täällä meidän toimistollamme, leirille valmistautuvan henkilökunnan keskuudessa sekä totta kai leirille lähtöä odottavien lasten ja nuorten perheissä.

Koska koronatilanne Suomessa ei ole muuttunut toivotusti parempaan suuntaan, osasimme odottaa tämänkaltaista päätöstä ja teimme erilaisia suunnitelmia ja pohdimme monelta kantilta, miten leirien järjestäminen voisi olla mahdollista, eikä päätös leirien peruuttamisesta ollut lainkaan helppo.

Perjantain tiedotustilaisuuden jälkeen oli kuitenkin selvää, että leirien järjestäminen ei ole mahdollista. Asiakkaiden ja henkilökunnan terveydestä huolehtiminen on meille kaikkein tärkein asia, ja nykyisten rajoitusten ja suositusten valossa näiden varmistamiseen meillä ei valitettavasti ole resursseja. Talvileirien järjestäminen muuttumattomissa, alle 10 henkilön ryhmissä, sisätiloissa leirikeskuksessa tai nuorisotilalla ei olisi meille mahdollista niin, että leirin arki pyörisi mielekkäästi.

Peruutuksesta johtuen asiakkaat saavat jo maksetut leirimaksut 100 % takaisin. Olemme palautuksiin liittyen asiakkaisiin erikseen yhteydessä sähköpostitse ja tekstiviestillä.