Maailman parhaat kesäleirit alkavat kahden viikon kuluttua! Sadat lapset osallistuvat kesän ensimmäisille leireille eri puolilla pääkaupunkiseutua sekä Hyvinkäällä Kiljavalla ja Tuusulassa Kesärinteellä kahden viikon kuluttua.

Yhteensä ensi kesän kaikille leireille osallistuu yli 4000 lasta ja nuorta. Leirejä on koko kesän läpi kesäkuun alusta elokuun alkuun ja monelle leirille voi vielä ilmoittautua mukaan Varauspalvelun kautta.

Olemme koonneet tähän vielä muutamia viime hetken vinkkejä leirille lähtevälle, jotta kesäleiri voi alkaa parhaalla mahdollisella tavalla.

Yleisiä vinkkejä kaikille leirille lähtijöille

Leirikirje ja aikataulut

Olet jo saanut aiemmin varausvahvistuksen ja leirikirjeen, sekä laskun valitsemallasi toimitustavalla ja tarvittaessa löydät liitteet myös Varauspalvelun profiilisivun kautta.

Leirikirjeessä on paljon hyödyllistä tietoa leirille lähtevälle lapselle ja lapsen kotiväelle, joten kirje kannattaa vielä lukea läpi.

Varausvahvistus kertoo kootusti leirin keskeiset aikataulut ja yhteystiedot. Varausvahvistus on kätevästi A4 -arkin kokoinen, eli sen voi vaikka tulostaa itselle talteen.

Muista täyttää terveys- ja ennakkotietokysely ja kuvauslupa!

Terveyskyselynja kuvausluvan voi täyttää leirille ilmoittautumisen jälkeen. Terveyskysely täytetään varauspalvelun profiilisivulla jokaiselle leirille lähtevälle lapselle erikseen.

Terveyskysely on tärkeää täyttää ajoissa, jotta voimme huomioida esimerkiksi vaativatkin erityisruokavaliot parhaalla mahdollisella tavalla. Kysely pitää täyttää, vaikka lapsi olisi ollut aiemmin leirillä. Täytä myös siitäkin huolimatta, että lapsella ei olisi mitään terveyteen liittyviä asioita kerrottavana.

Terveys- ja ennakkotietokyselyssä annat tiedon leiriohjaajille mm seuraavista asioista:

  • saako lapsi lähteä leiriltä yksin kotiin, vai tullaanko häntä hakemaan?
  • saako lapsi uida ja mikä on hänen uimataitonsa?
  • Ruoka-allergiat ja erityisruokavaliot
  • Muut allergiat ja yliherkkyydet
  • Mahdolliset lääkitykset
  • Muut asiat, joista toivot ohjaajan tietävän lapsestasi etukäteen
  • Toivotko että leiriohjaaja ottaa sinuun yhteyttä ennen leirin alkua?

Pakkaa tavarat yhdessä lapsen kanssa sääennusteen mukaisesti

Haluamme muistuttaa, että leirillä ollaan ulkona varsin paljon. Jokaisella leirille lähtevällä on tärkeää olla riittävän lämpimät vaatteet mukanaan vaihtovarusteineen.

Leirille lähtevän varusteet kannattaa pakata aina lapsen kanssa yhdessä ja leirikirjeen mukana tulleen varustelistan kera, jotta leirille tulevat oikeat ja tarpeelliset varusteet ja leiriläinenkin tietää, mitä laukkuun on pakattu.

Nettisivuilla kattava tietopaketti leirille lähtevälle

Leirikesän verkkosivuilla on kätevä Leirille lähtevälle -sivu, jolla annamme vinkkejä ja tietoa leirille lähtevälle lapselle ja lapsen kotiväelle. Sivulta löydät mm. varusteluettelot eri tyyppisille leireille.

Sivun vinkit on kerätty aikajanalle, joka alkaa noin kuukautta ennen leirin alkua ja päättyy leirin jälkeiseen aikaan. Eri välietapeilta löydät kaiken tiedon, mitä tarvitset leirille valmistautumiseen.

Vinkkejä Partiolaisten päiväleirille lähtevälle

Lukujärjestys profiilisivulla

Profiilisivulle on lisätty leirin ohjelmarunko, eli lukujärjestys. Huoltajat pääsevät tutustumaan oman lapsen leirin ohjelmaan kirjautumalla profiilisivulle, ja klikkaamalla omasta tapahtumasta linkkiä "Tarkista lukujärjestys".

Lukujärjestyksen kautta voi katsoa, mitä seuraavana päivänä on tiedossa ja jos ohjelma vaatii erityistä valmistautumista esim. varusteiden osalta.

Huomaa! Ohjelmaan voi tulla muutoksia ryhmän tai sääolosuhteiden mukaan.

Leirin kuulumisia välitetaan somen kautta

Lisäämme kuvia ja tunnelmia eri leireiltä Leirikesän Facebook -sivulle. Lisäksi Leirikesää voi seurata Instagramissa.

Vinkkejä Kiljavan- ja Kesärinteen yöleirille lähtevälle

Bussikuljetus Kiljavalle

Bussikuljetus Kiljavalle lähtee Helsingin keskustasta, Rautatientorin reunalta (Mikonkadun tilausajopysäkki). Paikka bussiin on pitänyt varata etukäteen. Tarkista bussin lähtöajat varausvahvistuksesta.

Bussikuljetus Kesärinteeseen

Bussikuljetus lähtee Helsingin keskustasta, Rautatientorin reunalta (Mikonkadun tilausajopysäkki). Bussi saapuu Keravalle (lähtöpaikka Sompion koululla) ja jatkaa leirikeskukseen. Paikka bussiin on pitänyt varata etukäteen.

Tarkista bussin lähtöajat Helsingistä ja Keravalta vielä varausvahvistuksesta.

Kanttiini palvelee lapsia leirin aikana

Leirikioski, eli kanttiini on auki kerran päivässä. Kanttiinissa myydään muun muassa limsaa, karkkia ja postikortteja ja -merkkejä. Kanttiinista voi ostaa myös hammasharjoja. Leirillä lapsen rahat otetaan talteen omalle leiritilille, josta vähennetään kanttiiniostokset. Näin lapsen rahat pysyvät turvassa.

Makeis- ym. herkkuostoksiin saa käyttää enintään 8 euroa päivässä (brontot 11 euroa). Summa ei kuitenkaan ole suositus vaan maksimi. Miettikää yhdessä kotona, mikä olisi sopiva summa päivän tai koko leirin makeis- ja muille ostoksille. Tilille jäänyt rahamäärä palautetaan leirin

Leirilehti kertoo leirin kuulumisia

Kiljavan ja Kesärinteen leireiltä julkaistaan leirilehteä. Leirilehteen kuvataan leiripäivän aikana sekä leirin arkisia tapahtumia että huippuhetkiä. Joskus leirilehden toimittajina toimivat leirilehti-kerhon innokkaat toimittajat, toisinaan lehdessä on leiriläisten omia tarinoita tai vitsejä.

Kotiväki pysyy mukavasti kärryillä leirin tapahtumista ja lapsilta onkin mukava kysellä vaikkapa teemapäivän tapahtumista, kun on jo ennen leirin päättymistä on voinut tutustua leiriä ravistaneeseen mysteeriin.

Leirin kuulumisia välitetaan myös somen kautta

Lisäämme kuvia ja tunnelmia eri leireiltä Leirikesän Facebook -sivulle. Lisäksi Leirikesää voi seurata Instagramissa.

Lämpimästi tervetuloa leirille!💚