Aurinkoa ja sadetta - kerhoja ja nakkikeittoa

02.08.2022

Aurinkoinen aamu odotti jälleen kerran leiriläisiä, kun unenpöpperöiset leiriläiset kömpivät joukkoina teltoista uuteen päivään Kiljavan nummella. Reippaat brontto-leiriläiset olivat vastassa nuorempia leiriläisiä ruokalassa, ja aamupala lautaselle tarjoiltiin mansikkahillon kera rouskuvia maissimuroja. Pian tämän jälkeen leirin päivystäjät kajauttivat kovaan ääneen aamun terveiset ja päästiin nostamaan lippu salkoon.

Tämän jälkeen ohjaajat kertoivat rivissä seisten, minkälaisia toimintapisteitä oli tällä kertaa aamulla mahdollista päästä kokeilemaan. Suomipopin ja -räpin pauhaessa kiipeilypisteillä tehtiin eilistä hurjempia kiipeilysuorituksia, kun osa leiriläisistä halusi kellottaa myös aikaa kiipeilyseinällä. Maitolaatikoleikissä parhaimmat petraukset eilisestä päivästä olivat viiden laatikon luokkaa, mikä johti suuriin riemun hyppyihin! Samaan aikaan saunarannassa päästiin uimaan ja hyppimään raikkaaseen järveen. Järvessä samaan aikaan reissaili muutama kanootti ja suppilauta kuljettamassa vedestä nautiskelevia leiriläisiä.

Lounaaksi keittiö oli tehnyt leiriläisille ja ohjaajille herkullista sitruunaista kana- tai kikhernepastaa. Jälleen kerran ohjaajilla ruokalaulu sisälsi omalaatuista performanssia, minkä jälkeen päivystäjät antoivat hiljaisimman pöydän hakea ruokaa ensimmäisenä. Lounaan jälkeen leiriläiset alkoivat muodostaa jonoja kanttiinia varten, missä mekkoihin pukeutuneet kanttiinimyyjät tarjoilivat Poppis-tikkareita, Smartieseja ja limppareita kovalla vauhdilla herkkuja himoitseville lapsille.

Iltapäivällä päästiin korkkaamaan viikon ensimmäistä ja viimeistä kertaa trangiat ja niillä kokkailut. Nämä kohtaamiset metallisten astioiden kanssa oli osalle leiriläisistä ensimmäinen kerta koskaan, joten aluksi ohjaajat pääsivät opettamaan lapsia näiden aparaattien käytössä. Pian eteen saatiin myös ohjeet, mitä päästäisiin tekemään itse ruoaksi. Fiilis oli korkealla, kun leiriläiset saivat ohjeeksi valmistaa nakkikeittoa. Pilkkomiset, keittämiset ja maustamiset onnistuivat kaikilla leiriläisillä oikein hyvin ohjaajien kannustavan olemuksen alla, ja lopulta päästiin nautiskelemaan erittäin herkullista itse tehtyä nakkikeittoa!

Kun astiat oltiin saatu tiskattua ja pakattua uudelleen, oli leiriläisillä ohjelmassa luvassa puhelinaika. Tämä aika käytettiin hyödyntämällä mahdollisuus soittaa video- ja tavallisia puheluita kotiväelle, sekä pelaten kavereiden kanssa erilaisia pelejä. Samaan aikaan brontot lähtivät oman ohjaajansa kanssa retkelle lähimpään kaupunkiin Rajamäelle ostelemaan omia herkkuja ja nauttimaan paikallisista nähtävyyksistä.

Illalla Liekin leiriläisillä oli tällä kerta luvassa iltasauna.Virkistävään järveen oli ihana hypätä kuumien löylyjen jälkeen, ja kahden leiripäivän hiekat ja hiet oli mukavaa päästä pesemään pois shamppoiden kera. Samaan aikaan Kipinällä oli luvassa erilaisia kerhoja, missä leiriläiset pääsivät touhuamaan parin tunnin ajan. Ohjaajat pitivät kerhoja askartelupisteestä lautapeleihin. Myös jalkapallokentällä järjestettiin hikiset ja reippaat jalkapallopelit, mikä oli muutaman leiriläisen mieleen hyvin vahvasti!

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa