Ensimmäinen päivä täynnä aarrejahtia ja nakkikeittoa

24.07.2023

Ja niin on saanut kesän toisiksi viimeisen 8-viikon leirit pyöräytettyä käyntiin. Ensimmäinen leiriaamu aukeni auvoisena, mutta jännityksestä varsin pullollaan, kun leiriläiset suuntasivat maittavalle puuroaamiaiselle. Aamiaisen jälkeen oli aika nostaa liput salkoon, ja aloittaa vauhdikas päivä.


Ensimmäisessä ohjelmassa oli vuorossa ryhmäyttävää ohjelmaa, jossa leiriläiset pääsivät aarrejahtiin. Kaikki sai alkunsa, kun arkeologi Irmeli Jorpakko asteli Kiljavan leiriin etsimään muinaista aarretta, jonka entisaikojen arkeologi oli piilottanut jonnekin päin leiriä kiljoonia vuosia sitten. Irmeli oli kuin olikin löytänyt kartan, mutta hänen muinaiset eläin- ja dinosaurusystävänsä olivat nälkäisiä ja jokainen haukkasi kartasta yhden palan. Onneksi leiriläisten avustuksella palaset saatiin koottua kasaan, ja uskomaton aarre löydettiin!


Jännittävän ohjelman jälkeen olikin aika siirtyä lounaalle. Maittavan pasta bolognesen kruunasi tietenkin Kiljavan omasta kanttiinista ostetut karamellit ja muut herkut. Herkuttelun ja Telttakylähetken jälkeen leiriläiset pääsivät testaamaan omia ruoanlaittotaitojaan, kun jokainen pääsi valmistamaan oman päivällisensä trangialla. Kyllä makuhermoja helli, kun Kiljavan omat Gordon Ramsayt ja Jamie Oliverit saivat maistaa juuri omaan suuhunsa sopivaa ruokaa. Ruokalajikin oli varmasti kaikille maittava nakkikeitto. NAM!


Päivän viimeisessä ohjelmassa Hiisilän ja Mennimaan leiriläiset pääsivät askartelemaan ja nikkaroimaan kaikkea kivaa kesä teemaisissa kerhoissa. Leiriläisten taitavissa käsissä valmistuikin toinen toistaan hienompia kortteja ja koruja, ja jos askartelu ei innostanut, leiriläiset pääsivät ottamaan toisistaan mittaa kesän perinteisissä pihapeleissä. Muiden kerhoillessa Mekalmon leiriläiset pääsivät nauttimaan Märkiön viileistä vesistä ja rentouttavasta iltasaunasta.


Olipahan päivä! – tokaisivat Mennimaan sammakotkin, kun leiriläiset laahustivat iltapalalta telttaa raukein mielin ja unesta lumpsuvin luomin.

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa