Film Festival Kiljava on vallannut leirikeskuksen!

06.07.2022

Tänään keskiviikkona vietetään teemapäivää, joka on aivan omalla tasollaan erityislaatuaan! Lapset ovat päässeet tekemään omia lyhytelokuvia elokuva-alan mogulin Guisma TaranKinon sekä hänen maailmanluokan tiiminsä voimin. Näytteleminen, puvustaminen ja käsikirjoittaminen on ollut kaikki leiriläisten omaa käsialaa heidän omissa lyhäreissään! Leiriläiset valitsivat omat ryhmät, joissa halusi lyhärinsä toteuttaa, ja lopulta niistä syntyi upeita teoksia, TaranKinon sanoin "Mestariteoksia."

Paljon erilaisia ideoita valtasi leiriläisten keskustelut valittaessa oman ryhmän aihetta. Leirin polkuautot miellettiin mm. Fast and Furious tyyppisiksi kilpa-autoiksi ja myös Kanttiiniin ryöstöä käsittelevää lyhytelokuvaa muutama ryhmä aikoi suunitella. Myös vanhoista klassikoista kuten Uuno turhapuro -elokuvista haettiin inspiraatiota. Eräs trampoliinilla kuvattu lyhäri oli myös suunnitelmissa eräällä ryhmällä.

Käsikirjoituksen ja roolijakojen valmistuttua oli aika lähteä etsimmään asusteita roolivaate varastolle. Tämä jännittävä pieni rakennus ruokailukatoksen läheisyydessä oli se tärkeä paikka, joka lukuisien rooliasuvaihtoehtojen myötä herätti lasten näyttelemät hahmot henkiin. Erilaisia takkeja, housuja, hattuja ja asusteita kokeiltiin kun ryhmät miettivät lyhärin juonen kannalta merkittäviä asioita pienintäkin yksityiskohtaa myöten. Eräs ryhmä löysi kompassin roolivaate varastolta, joka toimi tärkeänä osana erästä lyhäriä.

Päivä huipentui elokuva gaalaan, jossa lyhäreitä katsottiin ja juhlittiin. Teemapäivän aikana leiriläisten avustuksella sisustettu gaala-talo eli ala-kämppä loisti kirkkaana kuvausseiniensä ja glittereiden sekä ilmapallojen kanssa valoineen. Popkorninsyönnin kera lyhytelokuvat näyttivät ja upeilta ja herättivät paljon myös naurunkiljahduksia. Upeita roolisuorituksia ja oivalluksia elokuvissa nähtiin. TaranKino korosti kiitospuheessaan leiriläisten ryhmätyökykyjä, mikä hehkuikin lyhäreistä: "teokset loistivat juuri iloisen yhteisen tekemisen ansiosta, olen ylpeä teistä." 

Päivän aikana moni lapsi kertoi, kuinka mukavaa lyhärin teko olikaan: "Tää oli parasta ohjelmaa" , "Vitsit mä haluan isona näyttelijäks!", "Tehään kyllä sit kotonakin oma leffa!" Päivä oli onnistunut ja moni pieni intohimon liekki leiriläisten sydämissä heräsi. Tästä päivästä riittää varmasti kerrottavaa ja muisteltavaa pitkään! 

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa