Hellekelit jatkuvat, ja Märkiön vesi se vain lämpenee

13.06.2023

“Huhhhhellettä”, totesi tänään monesti niin ohjaajat kuin leiriläiset, kun lämpötilat kohosivat yli 25 asteen. Kiljavassa päästiin siis ensimmäistä kertaa tämän kesän aikana kokemaan hellekelit. Tämä lämpötila myös alkoi mukavasti lämmittää leirikeskuksen järveä, jonka lämpötila oli viime viikon viileisiin vesiin verrattuna kuin linnun maitoa.

Päivän ensimmäinen aktiviteetti oli toimintapisteet, jossa leiriläiset esimerkiksi pääsivät ottamaan toisistaan mittaa perinteistäkin perinteisemmässä laatikkoleikissä. Päivä olikin hurja, kun usea leiriläinen onnistui pinoamaan laatikkoja yli kymmenlaatikoisen tornin, ja nopeimmat kiipeilijät saavuttivat kiipeilyseinän kymmenmetrisen huipun minuutissa! Pääleiriin saapui myös vieraita Palon telttaalueelta nauttimaan saunomisesta ja uinnista.

Lihapullat ja perunamuusi lounaan jälkeen nautittiin telttakylähetkistä, jotka sisälsivät erilaisia vesileikkejä, sekä vaahtokarkkien paistamista. Perinteiden mukaan päivään kuului myös kanttiinia, vapaa-aikaa ja puhelinaika.

Iltaohjelmassa pääleirissä päästiin kokemaan Kiljavalle perinteistä rooliohjelmaa salis-ohjelman muodossa. Salis on ohjelmaformaatti, jossa leiriläiset pääsevät salapoliisin rooliin, ja saavat selvittää erilaisia mysteerejä. Tällä kertaa leirinjohtaja ilmestyi liparille, ja kertoi, että elintärkeät leirin asiakirjat olivat kadonneet!? Mr and Mrs Pohatat olivat osoittaneet kiinnostusta leirialuetta kohtaan, ja halusivat tehdä leirialueelle kalanmaksatehtaan. Leirinjohtaja epäili, että julmat bisnehenkilöt olivat palkanneet ohjaajia kätyreikseen. Leiriläisten täytyikin selvittää toimintapisteiden ohjaajilta, kuten Myhäily-Jussilta ja Hellä-Hertalta, missä asiakirjat sijaitsevat. Parin tunnin salapoliisityön jälkeen saatiin selville kätyrit, jotka lensivät järveen, ja Kiljavan leirikeskus saatiin pelastettua.

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa