Helteinen päivä täynnä aktiviteetteja

27.06.2022

Pakkasaamusta ei ollut tietoakaan näin keskikesän juhlan jälkeisenä maanantaina. Leiriläiset pääsivät kaivautumaan teltoista aamulla jo reilun 20 asteen lämmöstä. Tästä aamupesujen jälkeen oli hyvä mennä nauttimaan päivän tärkein ateria, eli aamupala.

Päivän ensimmäisessä ohjelmassa päästiin tutustumaan kunnolla Kiljavan toimintapisteisiin. Varjoisella uimarannan alueella kiipeiltiin kiipeilyseinällä kohti korkeuksia ja hurjimmat pääsivät koskettamaan kiipeilyseinän yläreunaa. Korkeudessa kiipeiltiin myös klassisessa maitolaatikkoleikissä, jossa osallistuja pinoaa maitolaatikoita jalkojensa alle samalla kiipeämällä niiden päälle. Hurjastelua koettiin myös polkuautoilla, trampoliineilla sekä boffer-miekkailussa.

Vesipisteet olivat tällaisena helteisenä aamuna joukon suuri suosikki. Leiriläiset pääsivät kokeilemaan sup-lautoja tyynellä vedellä. Sup-lautojen välissä puikkelehti myös parikanootteja, jotka yhdessä muodostivat upean armadan Märkiönjärvelle. Saunassa aamulla ei liiemmin ruuhkaa ollut, vaan lämpöä oli riittävästi auringon lämmittämässä uimavedessä.

Keskipäivällä keittiö oli loihtinut herkullista kanakookoskormaa ja kanttiinissa päästiin korkkaamaan henkilökohtaiset kanttiinitilit. Myyjien yllätykseksi kuuma sää houkutteli varsin vähän jäätelökansaa, kun taas TuttiFrutti namipussukat olivat päivän suurin suosikki. Telttakylien ohjaajat viettivät myös omien leiriläisten kanssa laatuaikaa leipoen mutakakkua, uiskennellessa, polkuautokisoissa, askartelemassa itsetehtyjä pinssejä ja leikkien erilaisia leikkejä.

Päivällä brontot pääsivät pelailemaan jalkapalloa ohjaajien kanssa, kun Palo pääsi jälleen nauttimaan saunarannan vesialueesta. Samaan aikaan myös lippuaukealla tapahtui, kun paniikissa juokseva sirkus tirehtööri kertoi kaikkien eläinten ja pellejen kadonneen leirialueelle. Hänellä oli vain pieniä aavistuksia, missä hänen henkilökuntansa olisi, mutta tirehtööri tarvitsi Kipinän ja Liekin apua löytämään heidät. Urheat leiriläiset löysivät pellet ja eläimet, joiden kanssa päästiin tarkkuusampumaan vesipyssyillä, tunnistamaan kadonneita esineitä viltin alta, pujottelemaan polkuautoilla radalla ja leikkimään vesiviestiä sangoilla.

Illan ohjelmassa Liekin leiriläiset vuorostaan pääsivät uimaan ja saunomaan. Palon ja Kipinän leiriläiset saivat vapaasti kierrellä erilaisilla kerhopisteillä omien intressien mukaan. Kerhoissa tänään ohjelmaa oli valittavana boffer-miekkojen valmistusta, slime-, uinti-, kukkaseppele- ja askartelokerhoa. Näiden lisäksi halukkaat saivat osallistua vesisotaan, boffaukseen tai vuolemiseen.

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa