Helteinen Toiminta-torstai touhuten toimintapisteissä ja kansalaistaidoissa

04.08.2022

9-viikko jatkaa kaunista kesäsäätään, kun viikon kuumimpana päivä lämpötila kohosi jopa 27 asteeseen! Tällä kertaa lämpö tuntui jo heti aamutuimaan ja yhä harvemmalla leiriläisellä oli aamupalalle saapuessaan hupparia tai takkia. Murot ja mansikkahillo maistui lapsille erittäin mieluisasti, minkä jälkeen oli mukava jatkaa lippuaukealle nostamaan Leirikesä-lippua.

Aamupäivä päästiin aloittamaan alkuviikon tavoin taas kokeilemalla eri toimintapisteitä. Varsin suuri osa leiriläisistä suuntasi suoraan saunarantaan uimaan ja hyppimään kierrehyrrähyppyjä, kun taas lippuaukean alueelle jäätiin taistelemaan boffer-miekoilla ja kaahailemaan polkuautoilla. Osa leiriläisistä suuntasi myös uimarannalle ja lähtivät testaamaan eilisen teemapäivän innostamana merielämää sup-laudoilla ja kanooteilla. Myös kiipeilypisteissä kävijöitä riitti jonoksi saakka.

Ruokailukatokseen saavuttiin touhukkaan aamun jälkeen erittäin nälkäisenä leiriläisten ja ohjaajien toimesta. Riemu puhkesi kuitenkin kukkaan suuresti, kun päivystäjät ilmoittivat lounaaksi perunamuusin sekä KANANUGETIT! Herkkulounas oli leiriläisten mieleen ja ohjaajien kanssa päästiinkin lounaan aikaan vertailemaan, onko Mäkkärin, Hesen, Burger Kingin vai jonkin muun pikaravintolan nugetit parempia, kuin Kiljavan omat. Kanttiinin jälkeen telttakylät lähtivät taas oman ohjaajan matkaan, koska luvassa oli telttakylähetket. Osa ohjaajista järjesti uimatuokioita rannassa, kun taas jotkut pääsivät Kassun terassille paahtamaan vaahtokarkkeja ja värittämään värityskuvia.

Iltapäivän II-ohjelmassa leiriläisillä oli luvassa perinteinen ohjelmaformaatti, eli kansalaistaidot. Kaikkien huomaamatta leirialue oli yhtäkkiä muuttunut Marsin siirtokunnaksi, ja Operatiivinen Johtaja oli huolissaan siirtokunnan siisteydessä. Yhdessä marssilaisten, kuten Alien-tutkija Tohtori Xeno Sappikiven, Huolto Äijä Pave Plutoniumin ja Autopilotti Antin kanssa päästiin kehittämään siirtokunnan kansalaistaitoja, jotta planeetan infrastruktuuri olisi turvattu tulevaisuudessakin. Ohjelmassa päästiin mm. pesemään avaruusauton päällä olevaa plutoniumhiukkasia, tamppaamaan avaruuspölyä kryopatjojen päältä, pesemään valvontakeskuksen ikkunoita sekä viilentämään siirtokunnan reaktoria jäähdyttävän vilttipallon merkeissä. Avaruuden asukit kiittelivät tuhannesti näitä reippaita apukäsiä ja vannoivat maapallon tulevaisuuden olevan kiiltävä ja putipuhdas.

Illan viimeisessä ohjelmassa Liekin leiriläisillä oli luvassa sauna & uinti à la Märkiø-järvi. Päivän aikana pintavesi oli monen liekkiläisen iloksi lämmennyt reilusti yli 20 asteen, minkä takia sauna ammotti usein tyhjyyttä, kun lapset jonottivat mielummin pääsyä järveen. Samaan aikaan Kipinän Fantit ja Trullit lähtivät retkelle luonnon amfiteatterille, missä ohjaajat antoivat kaikille leiriläisille metsäbingo-laput. Lapset lähtivät vauhdilla etsimään hienoja kiviä ja sieniä, bongaamaan ötököitä, syömään mustikoita ja tunnistamaan lintuja. Hetken päästä bingojen huutojen jälkeen leiriläiset palasivat leiriin ja yhtyivät liekkiläisten seuraksi iltapalalle ja iltapesuihin.

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa