Itsensä kehittämistä ja discon odotusta

22.07.2022

Ja niin pärähti leirin viimeinen kokonainen päivä käyntiin myös Kiljavan nuorten leirillä. Ilma sen kuin jatkoi paranemistaan, ja niin myös tunnelma kohoamistaan.

Ensimmäisessä ohjelmassa leiriläiset pääsivät toteuttamaan erilaisia projekteja. Koska leirin alkujännitys ja hermostuneisuus oli jo tässä vaiheessa leiriä kauas kadonnut, oli nyt hyvä aika syventyä syvällisen itsetutkiskelun ja rauhoittumisen äärelle. Päivän projektit olivatkin luonteeltaan sekä henkistä minää kehittäviä. Itsetunnon kohotus kerhossa nuoret pääsivät reflektoimaan omia vahvuuksiaa, ja unelmakartta kerhossa leiriläiset saivat luvan kanssa haaveilla, mitä kaikkea ihmeellistä ja ihanaa tulevaisuus tuo tullessaan. Osa leiriläisistä pääsi myös nostalgisoimaan viime kesän nuorten leiriä Uutun partiokämpälle, jossa tulevaisuudesta haaveilun sijasta keskityttiin hyvien hetkien muisteluun. Jos syvällinen lässynlää ei kiinnostunut saivat leiriläiset nostattaa hyvää mieltään myös meemi-kerhossa.

Ihanan kasviswokkilounaan jälkeen nuoret pääsivät vielä kerran kokeilemaan uusia juttuja ja rikkomaan rajojaan toimintapisteille. Osa leiriläisistä jopa vihdoin uskaltautui laatikkoleikkiin, vaikka ikä onkin selvästi tuonut mukanaan elämänkokemuksen lisäksi myös itsesuojeluvaiston. Kaikkien suosikki kuitenkin oli paras kuuman päivän pelastaja, eli sauna ja uinti. Tänään sauna olikin erään leiriläisen mukaan “erittäin eeppinen”. Mikä siinä saunassa aina meitä suomalaisia niin kiehtoo? “No saunassa on hyvä tunnelma, ja pääsee nopeasti veteen”, kuului ainakin yksi hyvin perusteltu vastaus.

Vaikka toimintapisteillä hauskaa olikin, oli silti kaikkien nuorten katse kohdistettu jo tulevaan - klubin päättäreihin ja etenkin illan discoon. Klubin päättäreissä päästiin kohottamaan tunnelmaa vielä viimeisten kisailujen ja visailujen parissa. Palkinnot olivat tietenkin huippuja, kenelle nyt ei kelpaisi ilmaiset ranet ja munkit?! Klubin gourmet keittiö kävikin koko illan kuumana ja ilmassa tuoksui ihana uppopaistettujen herkkujen tuoksu.

No entäs se illan dice sitten. Sen pyörteisiin päästäisiin iltapalan jälkeen. Reportoijamme kiersikin kyselemässä leiriläisten disco fiiliksiä iltapalalla:

“Aiotko mennä illalla discoon?”

“Kyllä se pitää ainakin käydä kattoo kuinka jengi suoriunuu niistä hitaista, kuinka moni uskaltaa lähteä”, kuuluu vastaus pienen mietintähetken jälkeen

“No uskallatko itse”

“Riippuu siitä kuka tulee hakemaan”

Discoon päästäisiinkin heti, kunhan ensin vähän siivottaisiin. Mitä!? Luit oikein, julmat ohjaajatko muka päättivät että dicessa grebailun (sinulle boomer joka et ymmärrä gredata tarkoittaa greisibailata) ehtona on siisti leirialue!? Onneksi sentään isolla joukolla siivous sujuisi nopeasti ja discokin sieltä lopulta aukeaisi.

Tämä yönnä otetaankin vuoden 2022 nuorista mittaa, kun katsotaan mihin asti he jaksavat diceä pyörittää. Bileet meinaan loppuvat jos tanssiminen lakkaa. Huhujen mukaan vuonna 2020 disco jatkui aina aamu 8 asti. Tehdäänköhän tänä vuonna uusi ennätys?

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa