Juhannus-Jussin sairasloma - kenen juhlaa vietetään sen sijaan??

21.06.2023

Juhannusviikko se viilettää jo puolessa välissä - osalla leiriläisistä myös viimeistä päivää, kun juhannusviikon lyhyt leiri päättyy meillä täällä jo torstaina. Päivän lämpötila on monien lasten sanoin “TULIKUUMA”, “PIINAHELLE”, “ONPAS IHANAN LÄMMINTÄ”, kun taas Foreca näytti Kiljavalle 29 astetta. Tämä onkin ehkä jopa poikkeuksellista Suomessa juhannusviikolla…

Keskiviikko on Kiljavalla aina teemapäivä, ja aamulla lippuaukealla saapuikin kyynärsauvoja käyttävä Juhannus-Jussi. Hän ilmoitti valitettavasti, että on joutunut sairaslomalle ja hänen nimikkojuhlaansa ei päästä viettämään tällä viikolla. Onneksi paikan päälle saapui muita juhlapyhiä, Unto Uusivuosi, Laimi Laskiainen, Liisastiina Linnanjuhlat, Sylvesteri Syntymäpäivä, Nestori Nimipäivä, Joulupukki, Saija Sadonkorjaaja, Maijastiina Morsian, Hampus Halloween, Ylermi Ystävänpäivä ja Varma Vappu, jotka lupautuivat auttamaan. Jussista oli hyvä idea, että lapset voisivat tutustua näihin juhlapyhiin ja myöhemmin äänestää, kenen juhlapyhää vietettäisiin myöhemmän. Lapset pääsivät juhlapyhien kanssa touhuamaan kaikkea, sormiväreillä maalaamisesta vesiliukumäkeen, keksien koristeluun ja LUMISOTAAN (kyllä, täällä oli lunta). Juhannus-Jussi päätti, että iltapäivällä leiriläiset voisivat äänestää itse, mikä juhla ansaitsisi nimikkojuhlan.

Iltapäivällä telttakylähetkissä suosittuja olivat erilaiset vesileikit, kuten vesi-ilmapallojen heittely, uinnit sauna- ja uimarannassa, suppailu, vesisota, mutta myös leivontaa harrastettiin. Kanttiinissa lapsille herkkuja tarjoili vanhojen Suomi-klassikko kappaleiden sävyttelemänä Juhannus, Joulu sekä Pääsiäistipu.

Iltapäivällä Juhannus-Jussi ja muut juhlapyhät järjestivät markkinat leirillä. Leiriläiset keräsivät käpy valuuttaa, ja kävivät kauppaa eri juhlapyhien pisteillä. Valuuttaa pystyivät vaihtaa mm. kukkia, poppis-tikkareita, muotivinkkejä, sulanutta lunta ja paperisydämiä. Markkinoiden jälkeen kuitenkin kävi ilmi, että Saija Sadonkorjaaja oli vohkinut valuuttaa, ja näin ollen hän lensi suuressa kaaressa JÄRVEEN! Juhlapyhän voittajaksi valikoitui Sylvesteri Syntymäpäivä, joka lupasi järjestää illalla suuret syntymäpäiväjuhlat.

Ilta päättyi ihaniin syntymäpäiväjuhliin. Juhlapyhien kanssa päästiin tanssimaan Reiviluolassa, osallistumaan ongintaleikkiin ja aasinhäntään, laulamaan uimarannassa yhteislauluja samalla kun uimassa oli mahdolisuus olla myös. Myös koruja, kasvomaaleja ja synttärihattuja päästiin rakentelemaan.

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa