Kanttiinin avain hukassa kanttiinin jälkeen

11.07.2022

Samaan aikaan, kun Sinisiipi-perhonen lenteli leirialueella, heräilivät Liekin ja Kipinän leiriläiset viikon ensimmäiseen aamuun. Aamupalojen jälkeen Leirikesän lippu nousi kevyen aamutuulen lepattaessa lippusalkoon ja leiriläiset pääsivät laulamaan ensimmäisen kerran Aamulaulun. Tämän jälkeen ohjaajat esittelivät toimintapisteensä, joita leiriläiset pääsivät kokeilemaan. Kiipeilyä päästiin kokeilemaan niin maitolaatikkoleikissä, kuin kiipeilyseinällä. Vesiaktiviteettejä tarjoiltiin leiriläisille melomisen, uimisen sekä suppailun merkeissä. Kiinnostusta herätti myös boffer-miekoilla taistelu ja Kiljavan kotkottavat asukit - kolme kanaa nimeltä El Maco Jr., Timo ja Sorsa.

Risotto lounaan jälkeen herkkukauppa kanttiini aukesi viikon ensimmäisen kerran. Hetken jonottamisen jälkeen leiriläiset pääsivät korkkaamaan kanttiinitilinsä, ja mukaan lähti Poppis-tikkareiden lisäksi Tutti Frutti karkkipusseja, jäätelöitä, sipsiä ja suklaapatukoita. Tämän jälkeen oli mukavaa lähteä kourat täynnä herkkuja vapaa-ajalle etsimään mieluista aktiviteettia. Polkuautot, boffaus, trampoliini ja teltoissa hengailu kiinnosti monia rentoutuneita leiriläisiä.

Iltapäivällä koettiin kuitenkin kummallisia hetkiä, kun ohjaajat ihmettelivät kanttiinin avaimen olevan kateissaan. Paikalle saapui myös aikoja sitten Kiljavalla huoltomiehenä työskennellyt Timo, joka kertoi entisten ohjaajien saapuneen leirialueelle hengailemaan. Hän myös kertoi kanttiinin avaimen olleen aina hukassa, ja kehotti jättää etsimisen sikseen, koska avain aina on löytynyt silloin, kun vähiten odottaa. Leiriläiset lähtivät kuitenkin tapaamaan entisiä työntekijöitä ja pohtimaan avaimen kohtaloa, ja vanhojen työntekijöiden kanssa päästiin touhuamaan kaikkea mukavaa. Ohjelmassa oli mm. avaimenperien rakentelua, vesistön ylitystä maitolaatikoilla sekä jekkuilua. Kotvasen kuluttua leiriläisiä ja entisiä ohjaajia alkoi kummastuttaa Timon jatkuva pälyily kanttiinin suunnalla ja rikollinen saatiin kiinni itse teossaan. Timo lopulta paljasti olevansa suunnattoman perso makeisille, eikä Kiljavan vanhainkodissa hänelle ole tarjoiltu enää samalla tavalla herkkuja. Tämä varastelu ei kuitenkaan oikeuta toimimaan kuin pitkäkyntinen, ja suosionosoitusten saattelemana ex-huoltomies Timo pääsi lentämään järveen nykyisten ohjaajien heittämänä.

Illalla Liekin leiriläisillä oli ohjelmassa viikon ensimmäinen sauna ja uiminen, ja kipinäläiset pääsivät kerhoilemaan. Ennen ohjelman alkua taivas kuitenkin aukeni ja kaatosade sai ihmiset juosten vaihtamaan sadeasut päälle. Ruokailukatoksen suojassa ohjaajat soittivat ja tanssivat leiriläisten kanssa, kun taas osa ohjaajista kaivoi ojituksia leirialueilla telttoja suojellen. Lopulta kaatosade lakkasi ja Liekin leiriläiset pääsivät nauttimaan kauniista maisemasta järvellä. Kipinäläiset pääsivät samaan aikaan touhuamaan erilaisissa kerhoissa, kuten mm. vuolemiskerhossa ja biisin teko- kerhossa, mikä esitelttiin myös rohkeasti iltapalan yhteydessä koko leirille.

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa