Kekseliäs keskiviikko

22.02.2017

Keskiviikkomme alkoi eväsleipien pakkailulla ja lämpimien vaatteiden etsimisellä, kun valmistauduimme retkelle leirialueen ulkopuolelle. Lipunnostoon meidän yläkouluikäiset brontot olivat järjestäneet ohjatun aamujumpan, jossa jokainen sai lihakset lämpimiksi retkeä varten. Sitten jakauduttiin ryhmiin, ja jokainen ohjaaja sai ylleen heijastinliivin ja olalleen ensiapulaukun, ja jokainen ryhmä lähti eri reittejä pitkin kohti retken kohdetta, eli hiekkakuoppaa.

Hiekkakuoppa olikin muuttunut talvella "Lumikuopaksi" ja siinä oli useampi eri haastavuusasteinen pulkkamäki. Paikalle oli kuin maagisesti ilmestynyt (eli osa ohjaajista oli tuonut autolla) pulkkia, musiikkia, tulentekovälineitä ja musiikkia. Näin lumikuopalle laitettiin siis popit kaakkoon, pulkkamäet pystyyn ja nuotiot syttymään, ja talvinen keidas oli valmiina! Retki oli jättimenestys ja moni lapsi oli erittäin ilahtunut kunnollisesta pulkkamäestä, täällä leirissä kun ainoa "kunnon" pulkkamäki on ollut niin jäässä, että siinä on saanut laskea vain pepultaan.

Lounaaksi söimme maittavia pinaattilettuja ja kinkku-pastasalaattia, jonka jälkeen lapset pääsivät viettämään ryhmien omia leikkihetkiä ja käymään halutessaan leirikiskalla eli kanttiinissa ostamassa herkkuja.

Iltapäivällä meillä oli koko leirin yhteinen lipunryöstö – vaan liput olivatkin ohjaajia, joiden piti piilotella metsässä ja juosta lapsia karkuun. Saimme ohjelmassa koko leirin juoksemaan posket punaisina, ja ohjelmassa viihdyttiin hyvin! Lippuohjaajat tosin olivat hieman väsyneen oloisia... ;)

Ulkona juoksemisen jälkeen saimme päivälliseksi herkullista makaronilaatikkoa!

Iltaohjelmassa oli pysähtymisohjelmaa, jossa rauhoituttiin erilaisin keinoin; bongailtiin taskulampulla heijastimia pimeästä, juotiin kuumaa mehua, kerrottiin ja kuunneltiin tarinoita, maisteltiin eri ruokia silmät kiinni, tehtiin valomaalausta kameralla pimeässä pitkän valotusajan ja taskulamppujen avulla sekä paljon muuta. Rasteja oli yhteensä peräti 13 erilaista, jotka kierrettiin oman ryhmän kanssa. Pysähtyminen, rauhottuminen ja hiljentyminen oli tärkeää näin riehakkaan päivän päätteeksi ja lisäsi lasten leirijaksamista.

Laitan mahdollisuuksien mukaan myöhemmin erikseen kuvia valomaalausteoksista joko tänne leirilehteen tai Facebook-sivuillemme (https://www.facebook.com/Leirikesa). Laitan sinne myös joka päivä kuvia ja tekstiä, joten kannattaa käydä tykkäämässä sivustamme.

Tänään henkilökuntaa on myös ilahduttanut kolme leiriläistä, jotka pyysivät ohjaajalta lupaa auttaa siivoomisessa. Pojat mm. desinfioivat leirin legot ja veivät roskat yhdessä Ronja-ohjaajamme kanssa. Yksi leiriläinen halusi myös tehdä uudestaan kanttiinihinnastot leiriin, koska niissä ei ollut hänen mielestään tarpeeksi väriä. Nyt saimme siis värikkäät kanttiinihinnastot leiriin! Laitoin niistä kuvan alle.

Leirillä haluamme toteuttaa aina mahdollisuuksien mukaan lasten toiveita; oli se sitten huikeaa show-ohjelmaa, pulkkamäkeä tai ilmeisesti myös siivoamista. Unohtumaton elämys tarkoittaa monille niin eri asioita, tämä on meidänkin hyvä muistaa ja olla hereillä aina lasten toiveille.

Leirillä hiljennytään pikkuhiljaa kohtapuoliin taas iltapalalle ja -pesuille. Huomenna vietämme hieman ennakkoon jo laskiaista. Luvassa ulkona riehumista ja laskiaispullaa!

Täällä tupruttaa tällä hetkellä ihan toden teolla lisää lunta, joten huomisesta laskiaisriehasta ei ainakaan lunta puutu. Yöllä alueella huoltoyhtiö tulee auraamaan alueen, jotta pääsemme kulkemaan teillä turvallisesti ja helposti.

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa