Kesän ensimmäinen leiri Kesärinteellä 2024

07.06.2024


Kesän ensimmäinen leiri on päässyt mahtavasti käyntiin Kesärinteellä. Alussa lapset jakautuivat Hittavaisiin, Krakeneihin ja Vetehisiin, eli tupiin, joissa leiriä vietetään koko viikko. Miltei heti päästiin tositoimiin toimintapisteillä, josta ruokailun jälkeen illan pääohjelmaan lipunryöstöön ja iltanuotioon. Vaahtokarkit olivat kaikkien mieleen ja iltatoimiin mentiin hyvin mielin!

Tiistai oli viikon kohokohta, nimittäin Willy Wonka saapui leiriin. Hänellä olikin kinkkinen tilanne, sillä hän oli kadottanut tärkeän ja salaisen suklaareseptin! Tiistai päivä olikin suklaan täyteinen erilaisten rooliohjelmien muodossa. Willy Wonkan ja kumppaneiden kanssa olikin erilaisia toimipisteitä, mysteerin selvitystä, uintia sekä saunat!

Keskiviikon ykkösjuttu oli retki Rusutjärven uimarannalle viettämään aurinkoista ja lämmintä kesäpäivää. Trangiat napattiin kainaloon ja päästiin tekemään omat lounaat pienissä ryhmissä. Leiriin palattuamme astioiden tiskaus ja kanttiini. Kanttiinin suosiossa oli tänään mansikka-lime mehujää, eikä mikään ihme, helteistä päätellen. Illasta tuvat kilpailivat erilaisilla hauskoilla pisteillä leiriolympialaisten muodossa, jossa muun muassa kuljettiin esteradan läpi ja arvuuteltiin kanootin painoa.

Vaikka päivä ollaan vietetty veden äärellä, oli siitä huolimatta kanotoinnin ja suppailun suosio lyömätön. Lapset pääsivät ylittämään omia odotuksiaan “vähän tää kyl mua jännitti, mut oli kivaa…” eräs tyttö toteaa palattuaan kanootilla rantaan. Kanootit ja supit kuivalle maalle ja takaisin leiriin syömään päivällistä. Ruokailut selkeästi tulleet vain kaiken kivan puuhan ja touhun tielle, mutta onneksi ruoka maistuu hyvin.

Torstain aamu starttaa perinteiseen tapaan aamupalan jälkeen lipun nostolla, josta lapset pääsevät valitsemaan toimintapisteistä mieluisat. Toimintapisteitä avattiin: kanotointi/suppailu, Boffaus eli pehmomiekkailu, askartelukerhossa oman lautapelin rakentaminen ja viimeisenä muttei vähäisin ainakaan tyttöjen keskuudessa, eli voimistelukerho. Voimistelukerhon vetäjäksi saimme SM-tason menestyneen valmentajan Ella-ohjaajan.

Saunan aika!! Tytöt pääsivät tänään aloittamaan saunomisen ja uinnin hieman pilvisessä säässä. Sillä välin pojat pääsivät boffailemaan, tekemään hamahelmi taidetta ja rakentamaan omia mato-onkia. Poikien saunan jälkeen päivällistä nassuun ja illan ohjelman pariin, joka on huippu! ULKODISCO!!

Bileet on ohi ja sitten iltapesut ja omaan huoneeseen kuuntelemaan meidän valloittavan yövalvoja Veikon iltasatua.

Perjantai koittaa ja leirin viimeinen päivä on käsillä. Lasten aamupäivä koostui raivokkaasta siivouksesta ja toimintapisteistä. Kotiin on lähdettävä… Toivottavasti nähdään ensi kesänä uudestaan!

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa