Kesän enstekseka trangia-tiistai!

06.06.2023

Ensimmäiseen aamuun herättiin leirialueella aurinkoisen sään saattelemana. Päivystäjät toivottivat pääleirissä lapsille “Touhukasta tiistaita” ja lippusalkoon nostettiin niin Kiljavan kuin Leirikesän liput.

Aamuohjelmassa Mekalmon leiriläisiä varten oltiin lämmitetty sauna aamun kylpemisiä varten. Monelle lapselle tämä aamusauna tuli erittäin suureksi iloksi, koska ensimmäinen yö teltassa pitkään aikaan oli ollut muistettua viileämpi. Sauna ja Märkiön vesi kuitenkin herätti nämä leiriläiset. Samaan aikaan Palon, Mennimaan ja Hiisilän lapsilla oli ohjelmassa toimintapisteitä, ja koska Kiljavalla ei samanlaista tuulta ollut kuin eilen, päästiin kiipeilyjen, uimisen ja trampoliinien lisäksi myös melomaan vesille.

Limonello-pasta lounaan jälkeen luvassa oli odotettu hetki - kesän ensimmäinen kanttiini. Kiljavalla kanttiini on leirin oma kioski, jossa leiriläiset pääsevät ostamaan erilaisia herkkuja, sekä leirituotteita. Karkkien ja sipsien lisäksi leiriläiset odottavat varsinkin vuodesta toiseen suosituinta tuotetta - POPPIS-TIKKAREITA!! Telttakylä kerrallaan leiriläiset pääsivät Frööpelin palikoiden saattelemana ostamaan näitä himoittuja herkkuja ensimmäistä kertaa.

Herkkujen ja telttakylähetkien jälkeen leiriläiset pääsivät korkkaamaan trangiakauden. Bronttojen ja ohjaajien avustamana perunat ja porkkanat kuorittiin ja pilkottiin, sekä keitettiin keittojuuresten ja nakkien kanssa, saaden aikaan herkullista nakkikeittoa! Tuupposten leiriläisten suusta sai kuulla, että “trangialla ruoanlaitto oli super kivaa!”

Iltaohjelmassa Mennimaan telttakylillä oli ohjelmassa iltasauna, mitä samat Tuupposet kommentoivat “päivän paras asia/oli ihanaa uida/kiva että ammuttiin vedellä saunassa”. Palossa omat monipuoliset kerhot viihdyttivät lapsia ja Hiisilä ja Mekalmo pääsivät fiilistelemään Haluatko satuhahmoksi ohjelmaksi! - ohjelmaformaattia. Tämä johti taas ohjaajien järveenheittoon sekä lipunryöstön leikkimiseen.

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa