Kesän viimeinen ilta - Nyyhkyä ilta-auringossa

05.08.2022

Jälleen on tullut sen aika, että kesän viimeinen ilta on käsillä. Ohjaajat ja keittiön työntekijät ovat viettäneet täällä jälleen kerran kesän, minkä he muistavat lopun elämää ja kaikista on havaittavissa lopun haikeus. Onnea kuitenkin on lisännyt aurinkoinen hellepäivä ja ihanat päivän aktiviteetit, jotka ovat myös ohjaajien haikeutta on vienyt pois.

Viimeinen kerta ei kuitenkaan vielä tänään ollut aamulaulun ja lipunnoston, koska sitä päästään nostamaan vielä huomenissa vierailupäivän merkeissä. Aamulla länkkäri-hattuihin pukeutuneet päivystäjät toivottivat pirteästi huomenet koko leiriväelle, mistä jatkettiin toimintapisteiden pariin. Viikon viimeiset kiipeilyt innostivat lapsia kiipeämään kiipeilyseinällä ja laatikkoleikissä jälleen kerran yläilmoihin. Myös boffaus ja melominen oli suosittua, mutta mikään ei voittanut saunarannan uintia, missä jonoa oli hyvinkin pitkälle matkalle.

Makkaraperunat olivat lounaalla viikon ehkä suosituin ruoka, ja keittiön oli tarkkaan laskettava, kuinka monta lusikallista voitaisiin koko leirikansalle jakaa lisää, että kaikille halukkaille riittäisi. Myös viikon viimeinen kanttiini oli odotettu hetki, koska sieltä päästiin ostamaan discoa varten herkkuja. Näiden jälkeen vetäydyttiin laatuajalle, missä telttakylät kävivät oman porukkansa kanssa kiipeilemässä, uimassa ja nauttimassa rauhallisista piirtelyhetkistä.

II-ohjelmassa koettiin jälleen erittäin kummallisia hetkiä, kun Kiljavan lippuaukealle saapui Karri Noituri hänen uskollisen palvelijansa Kukko Pärssisen kanssa. Noiturin tarkoituksena oli noitua riivattu Mennimaan kummitus, mutta savupilven takaa saapunut kummitus osoittautuikin liian voimakkaaksi olennoksi Karrille. Kävikin ilmi, että tämä kummitus olikin vain surullinen, ettei kukaan välitä tai halua jutella hänelle. Pian esiin saapui kuitenkin kiertelevä kauppias Gunnar Otto-Dille, joka käsiään napsauttamalla pysäytti ajan kaikilta muilta hahmoilta, paitsi Karri Noiturilta. Kauppias lupasi auttaa Noituria päihittämään kummituksen, jos kolme ehtoa toteutuisi. Noiturin kuuluisi saada leiriläiset auttamaan parantamaan Iso Paha Susi, joka voivotteli lippuaukealla kipeää mahaansa, kun susi oli syönyt Punahilkan mummon. Lasten kuului myös auttaa selvittämään kiperä suhdekuvio, missä Jenni, Trista ja Paroni olivat kaikki salaa ihastuineita toisiinsa. Kolmanneksi ehdoksi kauppias asetti, että Kukko Pärssisen olisi oltava täysin hiljaa ja sanomatta sanaakaan. Pian leiriläiset lähtivätkin selvittämään näitä ehtoja yhdessä Karrin kanssa. Kun aikaa oli kulunut reilu tunti, kokoonnuttiin uimarantaan, missä kauppias tarkasteli ehtoja, mitkä kaikki olivat toteutuneet. Pian hän pelastikin Mennimaan kummituksen kirouksen piinasta ja hän alkoi voida paremmin. Kukko Pärssinen kuitenkin repesi liitoksistaan, kun paikalle asteli upea Tipu, mikä sai Kukon välittömästi pyytämään puhelinnumeroa ja kysymään häntä treffeille. Karri tätä ei uskonut silmiään ja suuttui, mutta kauppias loihtikin Noiturin järveen, minkä takia nämä lintuset pääsivät karkaamaan yhdessä vesille.

Illalla Liekki-discossa päästiin näyttämään myös upeita tanssiliikkeitä ohjaajien kanssa raivokkaasti bailaten. Trampoliinilla ja boffer-miekoilla vietettiin myös ihania kesähetkiä, ja samaan aikaan ruokailukatoksessa tehtiin kerta toisensa perään upeita kasvomaalauksia kaikille. Vispipuuron jälkeen oli kuitenkin aika legendaarisen Nyyhkyn. Tässä koko leiriväki, ohjaajat, keittiönväki sekä leirinjohto kerääntyi uimarannalle laulamaan yhteisen kesänlopetus laulun, mikä oltiin tällä kertaa sanoitettu uudelleen Kiljava-sanoilla Kashmirin Vadelmavene-kappaleen tahtiin. Hetki oli kaunis ja laulu raikasi vettä pitkin pitkälle Märkiön toisille rannoille. Lopuksi oli myös aika antaa johtoryhmän maistaa omaa JÄRVEEN-lääkettään, ja vuoron perään nämä henkilökunnan johtaja lensivät pitkässä kaaressa kalojen ruoaksi.

Viimeinen ilta ja viimeinen leirilehti kuittaa tältä kesältä. Kiitos kaikille asiakkaille kesästä - ilman teitä, ei olisi myöskään meitä! Kiitos, että saamme rakentaa teille näitä leirejä, ja mahdollistaa myös meille ohjaajille tämä upea kesä. Nähdään toivottavasti myös kesällä 2023!

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa