Keskiviikko - LUMISOTAA!

20.06.2018

Aamulla lippuaukean keskelle oli ilmestynyt pressun peittämä kasa. Ensimmäiset tarkkasilmäiset leiriläiset huomasivat jo ennen päivän ekan ohjelman alkua, että jotain spesiaalia oli tapahtumassa, ja lisää selvisi, kun aukealle tupsahti Jaskaksi itsensä esitellyt poika. Jaska tiedusteli leiriläisiltä, uskoivatko he Joulupukkiin, Hammaskeijuun tai muihin tyypillisesti keksittyinä pidettyihin hahmoihin. Suurin osa kertoi hieman yllättäen yhteen ääneen uskovansa! Leiriläisten riemu olikin suuri, kun edellä mainitut kaverit, sekä Pakkasukko, Nukkumatti ja Pääsiäispupu säntäsivät paikalle. He kertoivat pitävänsä omat "bileensä" eri puolilla leirialuetta, ja kaikki leiriläiset oli kutsuttu.

Heti luvan saatuaan kaikki leiriläiset lähtivät vauhdilla tutustumaan eri hahmojen pippaloihin. Esimerkiksi Joulupukin ja hänen apureidensa kanssa sai koristella kuusen, pakata lahjoja ja käydä ajelulla Petteri Punakuonon vetämällä reellä (jonka virkaa toimitti maitokärry). Pääsiäispupu ystävineen vietti aikaa kanalalla, jonka ympäristöön oli piilotettu yhteensä 250 keitettyä kananmunaa leiriläisten etsittäviksi ja koristeltaviksi. Hammaskeijun valtakunnassa taas tehtiin kasvomaalauksia ja jaettiin viisauksia. Leirialue oli täynnä bilepaikalta toiselle säntäileviä leiriläisiä, jotka halusivat löytää kaikki hahmot ja käydä tsekkaamassa mitä kaikkea hauskaa alueella oli tarjolla!

Ylivoimaiseksi suosikiksi nousi Pakkasukko, jonka kanssa pääsi esimerkiksi leikkimään lumisotaa pressun alta paljastuneella lumikasalla! Lippuaukealle syntyi eeppinen Pakkasukko vs. Lumiukko -taistelu, jossa kaikki olivat vähän kaikkien puolella, ja ehkä eniten lunta päälleen saivat ohi kävelevät ohjaajat... Leiriläiset olivat todella innoissaan unohtumattomasta mahdollisuudesta leikkiä lumiella keskellä kirkasta kesäpäivää ja ottivat siitä kaiken ilon irti. Lumi suli yllättävän hitaasti, mutta siitä tehtiin niin paljon palloja, että lounaaseen mennessä jäljellä oli enää ohut kerros loskaa.

Lounasta ennen ehti tapahtua myös jotain dramaattista, kun pelottavat varjohahmot kaappasivat melkein jokaisen satuhahmon! Iltapäivän ohjelmassa lapset pääsivät selvittämään tätä mysteeriä. Bilepaikoilla olivat nyt enää satuhahmojen apulaiset, jotka olivat seonneet täysin. Petteri Punakuono kuljetti lapsia sinne tänne, ja tonttu antoi lahjaksi vain risuja. Lopulta päädyttiin Kassulle, jossa asui ilkeä Painajainen. Leiriläisten piti mm. ratkaista koodi ja juoda outoa mustaa juomaa, jotta he pääsivät takaisin Jaskan luokse. Matkan varrella selvisi lisää satuhahmojen katoamisesta. Ainakin Joulupukkia pidettiin lukkojen takana yläkerrassa! Onneksi Jaska varusti lapset vesipulloilla, joilla piti yrittää kastella ympäriinsä vaeltelevat varjot. Aamun lumisodan lisäksi päivä piti siis sisällään myös vesisotaa! Leiriläiset ottivat tehtävän vakavasti, ja kun oli aika lähteä päivälliselle, oli lippuaukealla joukko litimärkiä tummiin kaapuihin sonnustautuneita ohjaajia sekä bronttoja.

Illan ohjelmassa oli tietenkin suuri taistelu Painajaisen sekä hänen apuriensa, ja yllättäen sieppauspaikasta vapautuneiden satuhahmojen välillä. Sitä ennen lasten täytyi kerätä ympäri leirialuetta sijainneita palloja, jotta satuhahmot saisivat tarpeeksi energiaa taisteluun... Pitkän ja väsyttävän taistelun jälkeen Jaska jäi kuitenkin yksin pahiksia vastaan, ja tässä tarvittiin taas leiriläisten apua; heidän piti vakuuttaa Painajaiselle uskovansa "satu"hahmoihin, ja kappas vain, leiriläisten vankka tahto johti lopulta hahmojen voittoon! Painajainen apureineen lensi ansaitusti järveen.

Todella jännän ja unohtumattoman päivän jälkeen päästiin iltapalan kautta nukkumaan. Huomenna edessä on kotiinlähtö lyhyen leirin leiriläisille, ja pitkän leirin leiriläiset jäävät aloittamaan pikkuhiljaa juhannusvalmisteluja!

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa