Keskiviikko - oikeutta androideille!

11.07.2018

Keskiviikkona koitti kauan odotettu TEEMAPÄIVÄ!

Se näkyi heti aamusta, kun lipunnostossa aamulaulun sijasta ilmoille kajahti kauittimesta sen teknoversio. Viimeistään "DROP THE BASS!" herätti leiriläisissä suurta riemua, ja kaikkien tietoon tuli, että tämä ei ole mikään tavallinen päivä. Oli vuosi 2068, ja Kiljavan leiri oli muuttunut melkoisesti viidenkymmenen vuoden takaa... Robottilipunnostajia myöten.

Ensimmäisessä ohjelmassa spesialistit ohjasivat lapsille erilaisia tulevaisuuden aktiviteetteja. Esimerkiksi ruokailukatoksessa maisteltiin tulevaisuuden ruokaa, sirkkoja. Ne olivat yllättävän suosittuja, eivätkä herättäneet juurikaan ällötystä maistelijoissa: makua kuvailtiin esimerkiksi termillä sata kautta sata. Sirkoista leivottiin myös sämpylöitä. Sen lisäksi päästiin mm. tekemään omia tulevaisuuden taloja, taiteilemaan, pelaamaan kaupunkisotaa ja muuta futuristista.

Telttojen varjoissa valmisteltiin kuitenkin jotain, mikä muuttaisi kaiken. Android-aktivisti Se Kyyvaara tiesi, että osa spesialisteista oli oikeasti robotteja. Heitä kohdeltiin leirissä kurjasti, ja he tarvitsivat oikeutta. Kyyvaaran joukot kulkivat pitkin leirialuetta värväämässä innokkaimpia ja salaperäisyyksistä kiinnostuneita leiriläisiä mukaan. Suunnitelmissa oli mielenosoitus. Ohjelman lopussa lippuaukealle ilmestyikin iso ja äänekäs mielenosoitusporukka, ja he onnistuivat herättämään tietoisuutta ongelmasta.

Ennen ratkaisuja piti kuitenkin syödä. Lounaaksi oli kalapuikkoja! Ne olivat herkkuruokaa, jota onneksi oli tehty keittiössä niin paljon, että lisää sai niin paljon kuin jaksoi syödä.

Lounaan jälkeen ohjelmassa selvitettiin, ketkä spesialisteista olivat androideja. Tehtävä vaati nokkeluutta ja päättelykykyä. Leirissä kiersi myös poliisi, joka halusi laittaa android-aktivistit vankilaan. Kiistaa lähdettiin selvittämään perinteiseen Kiljava-tyyliin lipunryöstöllä, aktivistit vs. poliisin joukko. Kiivaan juoksemisen ja kilpailun jälkeen päivällinen maistuikin hyvin.

Illalla oli luvassa taistelu androidien ja poliisin välillä. Leiriläisten kannustaessa se päättyi tietenkin androidien voittoon. Taistelussa nähtiin mitä mielenkiintoisempia hyökkäyksiä, kuten taistelukanat, zumba-isku, tulvavesisaavi sekä kermakakku suoraan naamaan. Poliisi köytettiin puuhun, ja tulevaisuuden leirinjohtaja, joka oli pitänyt androideja töissä huonoissa oloissa, lensi järveen. Draama oli ohi, ja ruokakatoksessa pääsivät alkamaan juhlat.

...Tai niin olisi voinut kuvitella. Kesken kaiken poliisi pääsi kahleistaan ja aloitti hurjan pakomatkan soutuveneellä. Hyvikset lähtivät melomaan perään, ja koko reissusta kuvattiin livelähetystä Alakämpän screenille, jossa lapset saivat katsoa takaa-ajon etenemistä. Venematkan jälkeen päädyttiin vastarannalle Märkiön Grillin piha-alueelle. Ajojahti jatkui siellä grillin hieman hämmentyneiden asiakkaiden katseiden alla, ja lopulta vangitseminen tapahtui metsässä, ja järveenheitto kaikkien Kiljavan sääntöjen mukaan. Iltapalalla ruokailukatokseen kannettiin vain poliisin läpimärät vaatteet. Leiriläiset olivat jo vähän väsyksissä päivän kaikesta toiminnasta, mutta silti iloisia hyvisten voitosta! Loppu hyvin kaikki hyvin!

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa