Keskiviikko - teemapäivä!

06.06.2018

Keskiviikkona koitti odotettu teemapäivä. Päivän tarinaa oli pohjustettu jo edellisen illan iltasadussa, joten nokkelimmat leiriläiset tiesivät jo aamulla kertoa, että päivän ohjelmalla on jotain tekemistä meren kanssa.

Heti lipunnoston jälkeen rannan suunnalta alkoikin kuulua meteliä, jota seuraamalla päästiin uimarannalle. Vedessä oli vene, jota komensi kapteeni. Laiturilta löytyi väsyneen oloisia miehistön jäseniä. Hetken kuluttua selvisi, että kapteeni halusi perustaa uudelle, löytämälleen maalle lomakeskuksen. Leiriläisiä tarvittiin auttamaan miehistöä tässä missiossa. Aamupäivä menikin esimerkiksi kultaa etsien, kalastaen ja majoja rakennellen. Viimeistään tässä vaiheessa moni leiriläinen oli myös huomannut metsässä hiipivät, epäilyttävät olennot.

Koko aamun oli kuultu vihjauksia siitä, että kapteeni on epäreilu ja laittaa miehistönsä työskentelemään liikaa. Ennen lounasta selvisi vielä, että laivan papukaija oli suunnitellut kapinan! Miehistö sai heitettyä kapteenin järveen, mikä keräsi innostuneita reaktioita leiriläisiltä, jotka olivat panneet kapteenin huonon käytöksen merkille jo alussa.

Iltapäivällä ennen toista ohjelmaa oli pieni sadekuuro, mutta se meni ohi nopeasti. Olemme saaneet nauttia ihanasta kelistä, kun ei ole ollut liian kylmä eikä aurinko ole porottanut liikaa, eikä sadettakaan ole näkynyt lähes ollenkaan. Ryhmien telttakylähetket pidettiin kuitenkin sisällä tänään.

Toisessa ohjelmassa autettiin taas miehistöä rakentamaan saareen uutta asuinpaikkaa. Miehistö ei kuitenkaan päässyt sopuun ilman johtajaa. Uudeksi johtajaksi valittiin papukaija, joka kuitenkin katosi mystisten metsäolentojen mukana...

Jännittävän ohjelman välissä syötiin päivällinen. Kalapuikot tekivät kauppansa, joten onneksi keittiö oli varautunut hyvin, ja niitä riitti vielä santsattaviksikin.

Illan ohjelmassa lähdettiin seuraamaan papukaijan jälkiä ja pelastamaan häntä. Monimutkainen reitti johti luonnonamfille, jossa käytiin todella dramaattinen taistelu miehistön ja metsänolentojen välillä. He koittivat taltuttaa toisiaan erilaisilla iskuilla, joihin kuului mm. pahanhajuinen hengitys. Lopulta viimeisessä yhteenotossa kisailivat metsänolentojen kuningas ja laivan kapteeni. Kapteeni voitti savu- ja vaahtopommien ansiosta, ja leiriläiset kannustivat innoissaan. Papukaija täytyi vielä vapauttaa, mihin tarvittiin heidän selville saamaansa koodia.

Lopulta riita saatiin selvitettyä, kun metsänolennot kertoivat, että maa oli alunperin heidän, ja laivan kapteeni yritti valloittaa sitä ilman lupaa. Kapteeni laitettiin pyytämään anteeksi, ja koko poppoo pääsi iltapalalle juomaan kaakaota.

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa