Keskiviikko - Teemapäivä

07.06.2017

Tänään koettiin hyvin jännittäviä hetkiä kun kolme erilaista heimoa, Röllit, Tontut ja Metsänhenget tulivat valloittamaan Kiljavalta elintilaa itselleen. Heimojen sisällä muista metsän kansoista oli aina puhuttu rumasti, eikä yhteisymmärrykseen oltu edes pyritty.

Alueelle tultuaan jokainen heimo otti brontoja vangikseen toisista heimoista ja soppa oli valmis, taisteluun oli siis ryhdyttävä!

Taistelu käytiin eräänlaisen lipunryöstön keinoin, jossa heimot yrittivät varastaa toisilta heimoilta mahdollisimman suuren arvoesinesaaliin. Suurimman saaliin saanut heimo olisi koko Kiljavan nummen ehdoton ykkönen. Taistelua käytiin, mutta riitelyllä ja sotimisella oli vakavat seuraukset.

Metsän sielun sanansaattajalla, Vaakamestarilla oli mystinen kivi joka loistaa satumaista valoa. Kuitenkin metsän voidessa huonosti kivellä on tapana hiiltyä mustaksi. Eikä tämä lupaisi mitään hyvää.

Lapset tulivat siihen tulokseen, etteivät halua kuulua keskenään riiteleviin heimoihin, vaan toivoivat kaikkien voivan elää sovussa. Typerät riidat ja erimielisyydet eivät voineet jatkua, joten johtajat vietiin ratkomaan riitansa metsäneuvoston luo.

Heimoneuvosto kokoontui ja oli erittäin huolissaan metsän kohtalosta. Metsä oli alkanut tuhoutumaan, puut surkastumaan, eikä kenelläkään ollut enää hyvä elää. Neuvosto vaati saada kuulla, että miten näin on päässyt käymään.

Röllit, Tontut ja Metsänhenget aloittivat heti riitelemään ja syyttelemään toisiaan tilanteesta. Selvisi, että jokaisella heimolla oli suuria ennakkoluuloja toisiaan kohtaan. Esitettiin perättömiä väitteitä, vaikka eri heimojen jäsenet eivät olleet koskaan kunnolla tutustuneetkaan toisiinsa.

Heimojohtajat ymmärsivät, että kaikki mahtuvat kyllä samaan metsään, kunhan ennakkoluulot vain pantaisiin syrjään ja opittaisiin ymmärtämään toisiamme paremmin ja hyväksymään erilaiset ominaisuutemme. Kaikki katuivat ilkeitä sanojaan ja tekojaan, sopu saatiin upeasti aikaiseksi.

Sovun kunniaksi pidettiin suuret juhlat, jossa oli tarjolla paljon maittavaa ruokaa. Juhlissa leikittiin ja pelattiin yhdessä, kuin yhtenä heimona.

Tämän johdosta metsä heräsi jälleen eloon.

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa