Keskiviikko - unelmien täyteinen teemapäivä

01.08.2018

Keskiviikkona oli teemapäivän aika!

Lipputangoissa oli jo aamulla liput, mikä oli epätavallista. Leiriä hämmensi ennestään se, että aamun aloittavan lipunnoston sijasta aukealle kokoonnuttiinkin lipunlaskuun, ja lipunlaskua johtava päivystäjä väitti kivenkovaan, että nyt oltiin menossa nukkumaan. Se enteili, että päivän ohjelmassa olisi jotain epätavallista...

Teemapäivässä tapasimmekin Maisa-tytön, joka joutui menemään yksin nukkumaan vanhempien lähtiessä ulos. Hänellä oli seuranaan huoneen täydeltä erilaisia leluja. Maisan nukahtaessa ja nukkumatin saavuttua unihiekkoineen, hyppäsi vaatekaapista joukko ihmisenkokoisia eläviä leluja! Koko leiri pääsi seikkailemaan Maisan unessa. Tarjolla oli paljon mielenkiintoista tekemistä: jalkapallokentällä ammuttiin tölkkejä hernepyssyillä, leikittiin jöjjösotaa ja tehtiin tikkojen ja vesi-ilmapallojen avulla maalaus. Ruokailukatoksessa taas muun muassa askarreltiin iso kone ja koristeltiin keksejä. Kiljastoteltassa taas pääsi rentoutumaan päähieronnan, kasvonaamioiden ja unilelujen tekemisen merkeissä. Leiriin oli kasattu jopa oikea vesiliukumäki!

Kaiken unien maailman hauskuuden jälkeen kokoonnuttiin lippuaukealle. Siellä lelujen jutustelun keskeytti paha painajaishenki! Se täytti alueen savulla ja kaatoi unihiekat maahan. Joku leluista oli pettänyt porukan luottamuksen. Mutta kuka? Se päätettiin selvittää lounaan jälkeen. Lounaaksi oli pinaattilettuja ja pastasalaattia, jotka maistuivat hyvin hauskan ekan ohjelman jälkeen. Kaikkia muistutettiin myös runsaasta vedenjuonnista, koska myös tänään oli hellepäivä.

Iltapäivällä leiriin osui pieni sade- ja ukkoskuuro. Se kesti kuitenkin niin vähän aikaa, että lähes kukaan ei ehtinyt edes kastua, ja pilven väistyessä aurinko alkoi taas porottaa entiseen tapaansa. Virkistys keskellä päivää oli kuitenkin mukava! Lounaan jälkeen oli myös juhlan tuntua Mörköjen telttakylässä, kun tytöt olivat pistäneet pystyyn upean laulu- ja tanssiesityksen. Settilistalta löytyi Marcusta ja Martinusta sekä Robinia.

Iltapäivän ohjelmassa päästiin ratkaisemaan, kuka oli se mysteerisabotoija, joka oli täyttänyt Kiljavan painajaisilla. Leiriläisten täytyi etsiä lelut piiloistaan, ja heidän vihjeidensä perusteella syylliseksi paljastui vauva! Vauvanukke oli surullinen, koska Maisa ei kasvaessaan enää leikkinyt sillä niin paljon kuin ennen. Siksi hän oli yrittänyt vähentää muiden lelujen suosiota painajaisten avulla. Leiriläisten yhteinen kanta näytti olevan, että vauva on vielä pieni eikä tehnyt mitään tahallaan, joten vauva sai paljon sympatiaa ja kannustajia puolelleen.

Niitä tarvittiinkin illan taistelussa, kun muut lelut hyökkäsivät painajaisia ja vauvaa vastaan. Kisa oli tasaväkinen: iskuina oli mm. hevosilla pelottelua, ice bucket challenge, tanssi-iskuja sekä keittoa naamalle. Lopulta vauva kuitenkin saatiin rauhoittumaan leiriläisten rakentaman aika-unikoneen voimin. Hän nukahti päiväunille, jonka jälkeen hänet kannettiin järveen. Yhtäkkiä Maisa heräsi! Hän löysi kaikki lelut elävinä, ja rannalla alkoivat BILEET! Bileissä oli tarjolla mm. uintiesterata, arpajaiset, jättisaippuakuplien puhallusta, jousiammuntaa sekä virkistäviä mehusekoituksia. Myös iltapala tarjottiin rannassa, ja auringon laskiessa lähdettiin pikkuhiljaa unten maille.

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa