Keskiviikon Teemapäivässä: Ronja Ryövärintytär

01.07.2020

Tänään Kiljavan leireillä oli TEEMAPÄIVÄ teemanaan Ronja Ryövärintytär. 

Birk ja Ronja ovat seikkailleet metsäretkellä Mattiksen /Borkan metsissä ja saapuvat leiriin puolivahingossa. He ovat innoissaan siitä, miten paljon leiriläisiä Kiljavalla on ja ovat ihmeissään, mitä me täällä teemme. Ronjan ja Birkin suvut eivät ole koskaan tulleet toimeen keskenään ja niinpä heidän isänsä ovat myös pahasti riitaantuneet. Ronja ja Birk seikkailevat salaa kahdestaan metsässä, eivätkä halua paljastaa ystävyyttään muille. Birk ei tykkää salailusta ja on vähän vastahakoisesti Ronjan retkillä mukana.

Ronja ja Birk kertovat iloisina seikkailuistaan metsässä ja kaikista tyypeistä, joita he ovat matkallaan tavanneet. He kertovat vuorotellen innoissaan tanssivista kakkiaisista, pelottavista männiäisistä, vaarallisista ajattarista, suloisesta räkäpeikosta ja Kalju-Pietun ihmeellisistä tarinoista. He kyselevät lapsilta ovatko lapset nähneet näitä kyseisiä metsän asukkeja ja ihmettelevät miten lapset eivät ole näihin aikaisemmin törmänneet. Ronja ja Birk ehdottavat, että he voivat neuvoa lapsille reitit näiden hauskojen otuksien luo, mistä alkaakin varsinainen seikkailu. Aivan ensimmäisen ohjelman lopussa isät saapuvat lippuaukiolle ja ovat vihaisia lapsilleen heidän seikkailuistaan. Sillä aikaa kun isät riitelevät, Birk ja Ronja käyttävät tilaisuuttaan hyväksi ja katoavat paikalta. 

Toisen ohjelman aikana selviää isät saavat vihiä, missä Birk ja Ronja voisivat olla ja lähtevät seikkailulle, jota lapset seuraavat livestriimauksen avulla. Lopuksi Ronja ja Birk löytyvät Luonnonamfilta ja isät sopivat ystävyytensä. Sitten päätetään järjestää juhlat ja näinhän käykin! 3. ohjelmassa on iloista tikkupullanpaistoa, boffausta, mehutarjoilua ja tanssia. 

Sateistakin on selvitty ja vaatteita kuivattu ahkerasti leiriarjen keskellä. Huomenna leiri palaa taas arkisempiin tunnelmiin, mutta päivä ainakin pitää sisällään lasten mielestä aina yhtä hauskaa kokkailua ja illalla Mammuttien maa -rooliohjelmaa.

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa