Leirin aloituspäivä Kesärinteellä

08.06.2020

Kesän toinen leiri Kesärinteellä alkoi aurinkoisissa merkeissä. Innokkaat leiriläiset jakautuivat kolmeen kesäkylään, jonka jälkeen alkoi touhukas majoittuminen. Erityisesti teltassa majailevilla oli kiirus, sillä odotettavissa oli sadetta iltapäivälle. Tarkkaavaiset leirimeteorologit olivat kuin olivatkin ennusteessaan oikeassa. Leiriin saatiin raikas kesäsade, joka vei metsäpalovaroituksen mennessään. Niinpä illalla pääsimme paistamaan makoisia makkaroita maiskuttelijoiden masuja täyttämään.

Ensimmäisen päivän ohjelmassa on ollut leirialueeseen tutustumista, yhteisiä leikkejä sekä aikaa rentoon loman viettoon. Välipalaleipien ja kanttiiniherkkujen jälkeen oli vuorossa toiminnallista ja vauhdikasta yhteineistä ohjelmaa. Kesäkyläläiset metsästivät pienissä ryhmissä  taikakiviä, jotka he olivat itse maalanneet kirjaviin väreihin. Pelin loppulinen tavoite oli löytää tarunhohtoinen tähtikivi! Taikakivien metsästys sääntöineen muistutti epäilyttävästi erästä suomalaista lautapeliklassikkoa. Mikäköhän peli mahtaa olla kyseessä? Ainakin pelin aikana sää oli yhtä kostea kuin Afrikan tropiikissa konsanaan.

Yksi leirin tärkeimmistä asioista ovat ruokailut, joita leirillä on totutusti joka välissä. Lounaaksi nautimme kalaisia puikkoja ja päivällisellä tankit ladattiin pastavuoalla. Ai että mitä herkkua! Iltapalan jälkeen leiriläiset siirtyvät kohti unten maita, kunhan päivän aikana sateessa ja vesisodassa kastuneet vaatteet vaihdetaan ensin kuiviin. Huomiselle on luvattu poutaisempaa säätä, mikä on mainiota, sillä leiriläiset ja matkaavat heti lipunnoston jälkeen omalle uimarannallemme kukin kesäkylä vuorollaan.

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa