Lihapullapastaa, toimintapisteitä ja saunaa

08.06.2023

Viikon ensimmäinen, ja toivottavasti viimeinen, sadepäivä saapui Kiljavan leirikeskukseen. Aamulla aurinko yritti vielä näyttäytyä leiriväelle, mutta iltapäivällä taivaalta alkoi putoilemaan vesipisaroita. Tämä ei kuitenkaan touhua lannistanut, vaan ohjaajat auttoivat leiriläisiä pukemaan sadeasuja ja laittamaan tavaroita suojaan telttojen ja pressujen alle.

Aamupäivästä Mennimaan ja Mekalmon leiriläiset aloittivat toimintapisteillä. Sup-laudat ja kanootit risteilivät Märkiöllä ja laatikkoleikissä tehtiin viikon ennätyksiä. Ohjaajat ihastelivat myös toisia kannustavia leiriläisiä, jotka kannustivat toisia kiipeilijöitä rikkomaan omia ennätyksiä. Samaan aikaan jousipyssyseinällä leiriläiset etsivät sisäistä Robin Hoodiaan ampumalla jousia aina vain pienempiin kasoihin. Hiisilän ja Palon leiriläisillä aamu alkoi aamupeseytymisillä saunan kera, missä löylyt huuhtoivat viimeisetkin unihiekat pois.

Kakkosohjelmassa viikon toinen ja viimeinen trangia-kokkailu touhuttiin ulkona vesisaateessa, mutta mieliala ei silti matalalla leirissä ollut. Herkullista lihapullapastaa valmistettiin innoissaan ja lopulta päästin vedet kielellä maistelemaan omia tuotoksia. Menninkäiset kommentoivat trangiaruoan olevan parasta ruokaa, mitä on ikinä koskaan tehnyt!

Illan viimeissä ohjelmassa Mekalmon leiriläisillä oli luvassa iltasauna, mitä päästiin fiilistelemään uudestaan auringonpaisteessa. Palon ja Hiisilän leiriläiset purkivat viimiset iltavillit toimintapisteillä, ja Hiisilän syntymäpäiviä viettävä leiriläinen pisti kesän ennätykset uusiksi laatikkoleikissä, pinoten laatikoita 19 kappaletta. Myös kanootit, trampoliini, kiipeilysienä ja boffaus viihdytti leiriläisiä.

Iltapalaksi leirillä tarjottiin herkullista hedelmärahkaa ja ruisleipää leikkeleiden kera, ja näin aluksi sateinen päivä päästiin vielä cloussaamaan upeassa auringonpaisteessa.

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa