Loppiaisleiri 2013 torstai

03.01.2013

Torstaina saunottiin ja etsittiin valoa

Valoisaan torstaiaamuun lähdettiin aamiaismurojen iloisen rouskunnan saattelemana. Ensimmäisessä ohjelmassa lapset katsoivat elokuvaa yhdessä ohjaajien kanssa. Moni leiriläinen kehui elokuvaa sopivan jännittäväksi, mutta myös opettavaiseksi. Paha sai palkkansa ja naurunremakka täytti alakämpän tasaisin väliajoin.

Monen pitkään odottama talvinen leirisauna koitti kanarisoton ja kanttiinista hankittujen antimien jälkeen. Saunan löylyjen ohella leiriläiset pääsivät ohjaajien ja bronttojen opastuksella valmistamaan kynttilöitä, hama-helmikoruja ja teki muutama myös uutuuttaan hohtavan tupsun pipoa koristamaan. Kerhoista jännin lienee ollut kasvi- ja hedelmäpainanta, jossa kankaisiin painettiin kuvioita hyödyntäen kasvimaan eri tuotteita sipulista caranbolaan. Myös paperin marmorointi keräsi uteliaita leiriläisiä valmistamaan kotiinviemisiksi mitä mielikuvituksellisimpia teoksia.

Hämärä hiipi myös Kiljavalle ja olikin aika päivän viimeisen ohjelman. Ville Valovuosi oli kadottanut valon, jota leiriläiset lähtivät tarmokkaasti etsimään. Pimeä metsä on jo itsessään pelottava paikka, mutta tällä kertaa sieltä kuului myös kummallisia ääniä ja omituisia hahmoja liikkui puiden ja lumen peittämien kivikkojen seassa. Eri puolilta näkyi myös valon pilkahduksia, joita leiriläiset yrittivät seurata. Lapset keräsivät eri puolilta leirialuetta osia viestistä, joka kokonaisena johdatti heidät pallokentälle valon lähteelle. Jännittävissä merkeissä alkanut päivä päättyi siis hieman erilaiseen jännitykseen, mutta myös uni tuli helposti silmään myös kaikkein vauhdikkaimmille leiriläisille.

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa