Maanantai

06.06.2016

Leirin ensimmäinen päivä aloitettiin perinteisin menoin lipunnostolla. Lipunnostossa leiriläisille esiteltiin koko leirin henkilökunta ja ryhmät, joista lapset saivat valita kukin omansa. Ryhmiin jakautumisen jälkeen leiriläiset pääsivät valitsemaan oman telttansa, jossa majoittuu kahdesta neljään uutta tai vanhaa kaveria. Vanhat leiriläiset huomasivatkin heti telttaan päästyään, että leirin telttoihin on saatu laverin sekä kangasliinan väliin makuualusta muovipatja, jonka on tarkoitus lämmittää sekä pehmustaa leiriläisten nukkumapaikkoja.

Majoittumisen jälkeen leiriläiset pääsivät tutustumaan leirialueeseen ja kertaamaan sekä oppimaan leirillä toimimiseen liittyvät ohjeet sekä säännöt. Kierroksen aikana käytiin läpi myös toimintapisteisiin liittyvät säännöt, sillä leirin toimintapisteet avautuivat toisessa ohjelmassa. Leiriläiset pääsivät kokeilemaan leirin kiipeilyseinää, laatikkoleikkiä sekä muita kauan odotettuja toimintapisteitä. Illalla leiriläisten osallistuivat koko leirin yhteiseen juoksuleikkiin, jonka jälkeen leiri rauhoittui telttakyläiltaan.

Illalla leiriläiset tutustuivat uusiin kavereihin erilaisten pelien ja leikkien kautta. Telttakylät myös nauttivat iltapalan oman telttakylänsä kanssa telttakylissä.

Sää leirillä on vaihdellut pilvisen ja aurinkoisen sään välillä koko päivän. Leirissä on kerrottu lapsille oikeanlaisesta varustuksesta ja vaatetukseen on kiinnitetty huomiota, ettei leiriläisillä pääse vilu yllättämään. Telttoihin on edellisen vuoden perusteella lisätty jo edellä mainitut eristettä ja lämpöä tuovat solumuovit sekä leiriläisille on jaettu paksuja villaisia vilttejä telttoihin tuomaan lisää lämpöä. Leiriläisille on kerrottu myös, missä sijaitsee ohjaajan päivystysteltta jokaisen telttakylän lähellä. Sieltä leiriläinen voi käydä herättämässä aikuisen aivan kaikissa tilanteissa, joissa leiriläinen saattaa yön aikana tarvita apua.

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa