Maanantai - ekana kokonaisena leiripäivänä pelastettiin Kiljava!

02.07.2018

Tänään oli leirin ensimmäinen kokonainen päivä. Aamu alkoi ryhmäyttävällä missiolla, kun Mac Gyver tarvitsi apua tiimityön teossa. Leiriläiset kiersivät leirialueella hänen tiimikavereidensa kanssa, ja opettivat hänelle eri tavoilla, kuinka kavereiden kanssa kannattaa tehdä yhteistyötä.

Lounaaksi syötiin kasvissosekeittoa, ja sitten päästiinkin kanttiiniin ostamaan viikon ensimmäiset poppis-tikkarit ja limut. Sen jälkeen oli vapaa-aikaa. Uiminen oli tänään todella suosittua tekemistä, ja sääkin oli poutainen ja tarpeeksi lämmin siihen. Iltapäivällä kello soi sen merkiksi, että päästiin toimintapisteille! Toimintapisteissä mm. kiipeiltiin kiipeilyseinällä, kurkoteltiin pilviä laatikkoleikissä, ja ammuttiin jouskarilla metsään.

Päivälliseksi keittiö tarjosi chili con carnea sekä riisiä. Leiriläiset ottivat niin täysiä lautasellisia tätä herkkuruokaa, että sitä ei riittänyt santsattavaksi - onneksi tarjolla oli myös hedelmää sekä keittiön itse leipomaa leipää, joten kukaan ei jäänyt nälkäiseksi.

Illalla ohjelmassa oli jotain jännittävää; lippuaukealle saapuivat herra ja rouva Monopoli seurueineen. Seurueeseen kuului lähinnä tärkeännäköisiä bisnesmiehiä. He ilmoittivat, että Kiljavan alue on ostettu, ja siihen rakennetaan luksushotelli pilvenpiirtäjineen. Lapset vastustivat tätä suunnitelmaa. Onneksi herra Monopoli tarjosi myös vaihtoehdon: leiri saisi jatkua Kiljavalla, jos lapset onnistuisivat ostamaan sen takaisin! Tähän tarvittiin paljon rahaa, ja Monopolien seurue jakautui ympäri leirialuetta tarjoamaan lapsille eri vaihtoehtoja rahankeruuseen. Esimerkiksi saunarannassa chillaili bisnesmies, joka tarvitsi apua rahapuun kasteluun. Tuomalla järvestä kolme kourallista vettä, sai yhden setelin ostokassaan. Kiljastossa taas majaili sijoittaja, joka oli valmis tarjoamaan lapsille rahaa hyvistä keksinnöistä. Näitä olivat mm. kynän tasapainoittaja sekä automaattipingismaila. Leirialueella kiersi myös uhkapelureita, verokeplottelijoita ja rosvoja, joita jahtasi poliisi.

Leiriläiset onnistuivat keräämään eri henkilöiltä suuren kasan rahaa. Lopuksi kokoonnuttiin lippuaukealle, jossa poliisi suoritti virallisen keräyksen ja laskennan. Tulos oli surullinen; rahasumma ei aivan riittänyt Kiljavan ostamiseen, olisi tarvittu yli miljoona euroa. Lapset ehtivät jo pettyä, kun rouva Monopoli otti ja repäisi; hän oli valmis maksamaan jäljelle jääneen summan, jotta saisi miehensä vähentämään bisnesasioita ja keskittymään enemmän kotielämään. Herra ja rouva lähtivät onnellisina toiselle häämatkalle, ja Kiljava oli jälleen leirin omistuksessa!

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa