Maanantai - kanoja ja avaruussukkuloita!

11.06.2018

Tänään oli leirin ensimmäinen kokonainen päivä, joka oli täynnä positiivisia yllätyksiä. Jo aamu oli lämmin ja aurinkoinen, joten lipunnostossa julistettiin hattupakko, jottei kukaan kärsisi liiasta porotuksesta. Myös vettä kannustettiin juomaan enemmän kuin normaalisti, ja sitä oli tavalliseen tapaan tarjolla koko ajan keittiön seinustalla.

Aamu aloitettiin jännittävällä suunnittelu- ja rakennustehtävällä. Tehtävänä oli valmistaa ryhmissä erilaisista materiaaleista avaruussukkula, joka suojaisi kyydissä matkustavaa kananmunaa ilmalennolla. Päivän aikana nähtiin monenlaisia luovia ratkaisuja, joista mieleenpainuvimpia oli mm. glittersukkula. Sukkuloista tuli oikein onnistuneita; moni muna säilyi ehjänä huimalla lennolla toisen kerroksen ikkunasta laskeutumisalustalle.

Kun puolet leiristä rakensi, toinen puoli oli rannassa toimintapisteillä. Sää osoittautui niin hyväksi, että useita toimintapisteitä pidettiin auki myös vapaa-ajalla. Uimaankin päästiin monta kertaa päivän aikana. Vesi oli aika kylmää, mutta se ei innokkaita uimareita haitannut. Muita suosittuja pisteitä olivat mm. kanootit, laatikkoleikki ja boulderseinä.

Päivän aikana tapahtui myös jotain suuresti odotettua: leiriin saatiin kanoja! Huoltomies Eino kävi noutamassa kanat Lassilan tilalta Tuusulasta. Kesän ajan Kiljavalla asuu edellisvuosien tapaan neljä kanaa. Ne ovat sekä lasten että ohjaajien lemmikkejä, ja yleisohjaajat pitävät kotkottajista hyvää huolta joka päivä. Kanat herättivätkin suurta kiinnostusta jo tänään, mutta ne olivat vielä arkoja eivätkä lähteneet ulkoaitaukseen tutkimaan paikkoja. Niitä sai kuitenkin käydä hiljaa kurkkimassa kanalan oviaukosta, ja odotettavissa on, että ne alkavat loppuviikkoa kohden pistäytyä myös enemmän ulkona ja leiriläisten ihasteltavina. Kanojen nimistä on järjestetty äänestys henkilökunnan kesken, ja valitut nimet julkistetaan lähiaikoina.

Päivälliseksi oli makaronilaatikkoa, joka osoittautui suureksi suosikiksi. Ruokailukatoksessa kuultiin jopa, että makaronilaatikko oli "parempaa kun koulussa... tai edes kotona tehty"!

Illalla pojat pääsivät vielä saunaan, ja tytöt olivat sillä aikaa Kassu-rakennukseen järjestetyssä "sisähuvipuistossa" pitämässä hauskaa. Aktiviteettina oli mm. laivanupotus oikeassa elämässä, ja leiriläiset olivat kuulemma todella tyytyväisiä, vaikka ihan Lintsin laitteita ei löytynytkään.

Yöksi on luvattu sadekuuro, joten henkilökunta on tarkistanut, että kaikissa teltoissa on pressut ja että ne ovat hyvin kiinni. Sateen ropistessa kattoon onkin varmasti todella hyvä nukkua. Kunnon yöunia tarvitaan, sillä huomenna on viikon ensimmäinen teemapäivä!

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa