Maanantai - telttakylien tuunausta ja terveydenhoitoa!

18.06.2018

Maanantai oli juhannusviikon leirin ensimmäinen kokonainen päivä!

Tänään auringonpaiste jatkui, joten leirissä oli hattupakko. Myös uimaranta oli auki lähes koko päivän ja todella ahkerassa käytössä, ja parhaimmillaan järveen pääsi leirikeskuksen molemmilta rannoilta.

Aamupäivän ohjelmassa oli telttakylien tuunaus fiiniksi. Telttojen naruihin solmittiin nauhoja, ja esimerkiksi kantoihin sai maalata vaikkapa oman telttakylän nimen. Erityisen paljon huomiota saivat kylien roskikset. Leiriläiset näyttävät huomaavan kuinka tärkeää on luonnon roskaamisen sijasta laittaa tyhjennetyt sipsipussit niille tarkoitettuun paikkaan, ja roska-astiat nimikoitiinkin kissankokoisin kirjaimin. Muita luovia ratkaisuja olivat esimerkiksi yhdessä kuvassa näkyvä Venkosten rakentama teltan piha-alue, sekä puiden koristelu.

Aamun tuunaukseen kuului tietenkin myös ohjaajien stailaus, jossa leiriläiset pääsivät loistamaan valitsemalla omalle ohjaajalleen asusteita.

Lounaaksi syötiin makaronilaatikkoa, ja iltapäivällä kanttiinin ja terveellisen välipalan jälkeen päästiin toimintapisteille. Päivän laatikkoleikin ennätys oli 16!

Illan ohjelmassa olivat lääkärien SM-kilpailut. Tavoitteena oli löytää kaikista paikalle sattuneista lääkäreistä se, joka pystyisi parantamaan maassa voihkivan (ohjaajan hyvin näyttelemän) potilaan. Mittelemässä olivat mm. eläinlääkäri, hammaslääkäri ja laastarilääkäri. Leiriläiset pääsivät kiertämään terveydenhoitoalan asiantuntijalta toiselle pelaamaan erilaisia perinteisiä pihaleikkejä lääkärien maailmaan sopivilla termeillä muunneltuna. Esimerkiksi eläinlääkärin luona oli koiranhännänkiinnitystä, ja eräs lääkäri veti päämölkkyä (huhujen mukaan leiriläiset olivat hyvin kiinnostuneita siitä, mistä hän päät oli hankkinut, ennen kuin selvisi niiden olevan vanhoja kampausmalleja). Lopulta saatiin onnellinen loppu, kun potilas parannettiin yhteistyöllä kaikkien lääkärien tehdessä osansa.

Iltapalan jälkeen päästiin nukkumaan, valmiina huomiseen ja jatkamaan leireilyä!

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa