Nuorten viikko starttasi - soluttautuja hämää teinejä

18.07.2022

Nuorten viikko on täällä - nuoret ovat täällä! Aamupäivästä Kiljavan leirialueelle alkoi kokoontua vanhoja ja uusia tulevia tuttuja leiriläisiä. Aikasemmilta kesiltä tutut leiriläiset löysivät heti toiset ja uusia tuttavuuksia alkoi muodostua jo ennen leirin virallista aloitusta. Pian Kiljavan kuninkaalliset saapuivat fanfaarien saattelemana autokuljetuksella lippuaukealle. Tämä kuninkaallinen leirinjohto toivotti tervetulleeksi reilun sadan nuoren, minkä jälkeen telttakyläohjaajat saivat esitellä oman telttakylänsä vauhdikkailla ja luovilla tavoilla.

Aamupäivän check-innin ja aasialaisen butter chicken lounaan jälkeen nuoret perinteisesti tutustuivat alueeseen, sääntöihin, toisiin nuoriin ja omaan telttakyläohjaajaan. Viikon ainoa pakollinen ohjelma Myyrä käynnistettiin myös iltapäivällä. Leiriläiset pääsivät kiertelemään erilaisia rasteja ja keräämään vihjeitä mahdollisesta myyrästä. Frisbeen kanssa harjoiteltiin puttausta tyhjään roskakoriin, Lännen Nopeimmassa harjoiteltiin toisten nimiä, Musketööri haasteessa haastettiin taitava boffausmiekkailija ja Suon ylityksessä testattiin nuorten ryhmässä toimimisen taitoja.

Makaronilaatikko päivällisen jälkeen päästiin avaamaan Nuorten leirin KLUBI - Club N & N aka KAKSI ÄNNÄÄ! Täällä juontajat aluksi kertoivat yleisesti koko viikon ajan toimivasta klubista ja sen säännöistä. Klubilla rasvakeittimet käynnistyivät ja ohjaajien kanssa nuorille alkoi valmistua jättiläiskokoisia munkkeja ja ranskalaisia, mutakakut saivat kermavaahtokuorrutuksen ja perinteisistä kanttiiniherkkuja. Eri pöytien ääreen kokoontui nuoria pelaamaan Unoa, Shakkia, maalaamaan kynsiä ja keskustelemaan. Välillä ohjaajien johdolla järjestettiin erilaista ohjelmaa, aina upeista karaoke vedoista musiikkivisaan, missä voittaja sai valita kanttiinista itse valitsemia tuotteita. Klubin ulkopuolella nuoria viihdytti polkuautot, trampoliinit ja boffausmiekat. Illan kruunasi vieraileva tähtiartisti Säätövara ja iltaa jatkettiin tämän jälkeen karaoken ja hyvän musiikin parissa.

Iltapalalla paljastettiin myös soluttautunut Myyrä leiriläisille. Koko päivän nuorten kanssa liikkunut ohjaaja onnistui huijaamaan leiriläisiä ja esiintymään alueella yhtenä leiriläisenä. Illalla tämä paljastettiin ja oikein arvanneet ryhmät saivat valita upeista palkinnoista omansa - koko ryhmälle suklaata, lakua tai oikeuden ensimmäisen ruokailuun.

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa