"Olaf! Tule alas, me teemme sinulle kakkuja synttärilahjaksi!"

28.07.2022

Torstaipäivä vilisi vauhdilla leiriläisten ja ohjaajien silmissä, kun päivä sisälsi kaikkea toimintapisteistä trangiakokkailuun ja kakkukilpailuun! Touhukkaan torstain aloitti aamupala ja lipunnosto, minkä jälkeen Kipinällä oli luvassa saunarannassa uintia ja saunaa. Vaikka Suomessa heitettiin 3 päivää sitten kylmä kivi Helsigissä altaaseen, ei Märkiön veden lämpötila haitannut nautiskelevia leiriläisiä, vaan saunasta jonotettiin innoissaan järven rientoihin. Samaan aikaan Liekin ja Hehkun leiriläiset pääsivät toimimaan erilaisilla toimintapisteillä. Järvelle päästiin melomaan kanooteilla, laatikkoleikissä korkeimmat tornit kohosivat kolme kertaa korkeammiksi, kuin alhaalla oleva ohjaaja ja suloset sulkaveijarit kanalassa ilahdutti rauhallisia leiriläisiä.

Kalapuikko-lounaan, Frööpelin Palikka-kanttiinin ja telttakyläohjaajien järjestämän laatuajan jälkeen käynnisteltiin trangialounasta. Tänään luvassa oli tomaatti-pesto-pastaa. Ohjeiden mukaan aluksi pilkottiin kirsikkatomaatit, mitä paistettiin öljyssä pannulla sipulin kera. Tämän jälkeen lämmitettiin pastavesi ja kiehautettiin pasta. Lopuksi pastaveden kaatamisen jälkeen oli aika sekoittaa pasta, tomaatit ja sipulit sekä reilusti pestoa. Osalle leiriläisistä kohtaaminen tuon Pohjois-Italialaisen tahnan kanssa oli ensimmäinen ja reaktiot olivat varsin positiiviset. Pasta oli monen leiriläisen mieleen ja annokset katosivat vauhdilla lautasilta.

Iltaohjelmassa Matkanjohtaja Taika saapui lippuaukealla pakettiautolla kurvaten. Hän kertoi olevansa Kiljavalla tuttujen hahmojen, kuten Ihmeperheen Hyytäjän, Frozenin Elsan ja Olafin, joulupukin, Petteri Punakuonon, Jääkarhun, Ice Agen Oravan, Talviurheilijan ja Joulukuusen kanssa nauttimaan kesästä. Kun Matkanjohtaja kannusti leiriläisten kanssa hahmot ulos pakettiautosta, savupilven keskeltä pomppasi joulun kujeilija Grinch, joka oli kelmuttanut Matkanjärjestelijä Kukkapekan. Lasten epäonneksi hahmot olivat myös kadonneet Kiljavan alueelle ja eksyneet. Leiriläiset pääsivät etsimään näitä tuttuja hahmoja ympäri aluetta ja heidän kanssa nauttimaan pienestä laatuajasta. Pian kuitenkin kaikki hahmot löytyivät ja kaikki kokoontuivat lippuaukealle. Valitettavasti Matkanjohtaja Taika huomasi Olafin olevan vielä kateissa. Hetken päästä ruokalan katolta alkoi kuulua huutoa ja hahmot sekä leiriläiset siirtyivät katsomaan ylhäällä itkevää Olafia. Olaf kertoi kiivenneensä katolle, koska kaikki olivat unohtaneet hänen syntymäpäivänsä. Rakas ystävänsä Elsa oli erittäin huolissaan ja yritti saada kaikin keinoin Olaf takaisin maankamaralle. Lopulta keksittiin idea valtavasta määrästä synttärikakkuja, millä Olafin saisi leputettua. Leiriläiset pääsivät telttakylittäin koristelemaan omat kakut strösseleillä, kermavaahdolla, suklaa- tai kinuskikastikkeella, banaanilla ja hillolla. Kakkujen valmistumisen jälkeen Olaf leppyi ja hän laskeutui alas ruokailukatokseen kuulemaan Onnittelu-laulua. Iltapalalla munariisi-pasteijoiden jälkeen riemu olikin ylimillään, kun itse tehtyjä kakkuja päästiin herkuttelemaan onnellisena!

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa