Perjantai

28.07.2017

22 faktaa perjantaista. (yksi enemmän kuin eilen)

1. Moni drontti pelasi tänään jalkapalloa tunteella. Yhdestä maalista sai yhden leiman ja jokainen leima oli lähempänä Discomestari -tittelin voittoa. 

2. Wompatit intoutuivat vetämään tänään koko leirille menevän ruokalaulun. 

3. Fanttien ruokapöydässä arvioitiin, että he tuntevat kaikki telttakyläkaverit nimeltä. Vaikuttaa, että uusia leirikavereita on löytynyt. 

4. Päivä aloitettiin projekteilla, jossa osa leiriläisistä teki eeppisen hienoja majoja metsän antimista. 

5. Laatikkoleikissä kiivettiin tänään huiman korkeita torneja. Laatikkoleikin ideana on se, että varmistettu leiriläinen kasaa maitolaatikoista huikean korkeaa tornia. 

6. Tänään projekteissa porukka innokkaita retkeilijöitä lähti hiekkakuopalle. Hiekkakuoppa on paikka leirialueen ulkopuolella, jossa voi laskea kesälläkin pulkkamäkeä. 

7. Peikkojen kuten monen muunkin suurin odotuksen aihe on ollut tänään leirin vikan illan disco.

8. Maahistytöt puolestaan pohtivat iltapalapöydässä, että Antti Tuisku on heidän lemppari discon artisti. 

9. Aamusta leirissä kerättiin mustikoita piirakkaa varten. Kiljavan metsä alkavatkin jo olla pullollaan mustikoita.

10. Iltapäivästä osa leiriläisistä pääsi kanalaan ruokkimaan leirin lemmikkikanoja. Leirin kanat ovat varsin seurallisia. Kanat tykkää kun niitä syöttää kädestä. 

11. Monet mörköpojat innostuivat tänään harjoittelemaan diabolo-taitoja. Illasta nähtiinkin jo hienoja temppuja. 

12. Leirin mediavastaava tekee leiri-dvd:tä huomiselle kovaa vauhtia. Leirikoosteeseen taltioidaan muistoja juuri tältä leiriltä. 

13. Niille, jotka eivät välittäneet discon meiningistä oli myös muuta tekemistä. Rannassa pääsi mm. fiilistelemään nuotiota ja leirilauluja kitaran säestäessä. 

14. Menninkäisten kanssa juteltaessa nousi esille, että monen ehdoton lemppariruoka on ollut tänään päivällisen makkaraperunat. 

15. Keppihevoset ja niille tehtävät radat ovat olleet tänä kesänä suosiossa. Taas tänään keppihevoset pääsivät pihalle kun projekteissa niille tehtiin esterata. 

16. Brontto-ohjaaja Miro ja brontot aloittavat pian leirin vikaa bronttopalista, jossa käydään läpi porukan tunnelmia. Sen jälkeen yläkouluikäiset leiriläiset pääsevät vielä saunomaan vikan illan kunniaksi. 

17. Iltapäivällä koko leiri kävi peseytymässä. Saunalla oli suihkun lisäksi mahdollista päästä löylyihin ja järveen viilentymään. 

18. Leirissä on ollut hieman painostavankin lämmin sää, joten saunarannan lisäksi myös uimarannassa pääsi uimaan tänään koko iltapäivän ajan. 

19. Retkivelhot ovat käyneet tällä viikolla lähes joka päivä retkellä. Tänään päätettiin kuitenkin lepuuttaa jalkoja ja pitää rentopäivä leirissä. 

20. Yleisohjaaja Anni on pitänyt tänään huolta siitä, että leirissä olisi siistiä ja kaikkien olisi mukava askarrella. Anni siivosi tänään askarteluvaraston ja silitteli huomista kotiinlähtöä varten painopajan tuotoksia. 

21. Trulleissa pohdittiin, että uni on maittanut tällä viikolla hyvin. Leirissä on päivällä paljon tekemistä, joten yön 10 tunnin yöunet tulevat tarpeeseen. 

22. Disco päättyi hetki sitten ja leiriläiset ovat pesemässä hampaitaan. Vielä ennen nukkumaan menoa pakkaillaan tavaroita, jotta huomenna päästään helpomalla. Pian sen jälkeen leirissä alkaakin hiljaisuus. 

Leirilehden päivitti nämä kaksi snäppikissaa:

(same in English for A´s dad "this camp newspaper was written by these two snapcats")

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa