Perjantai - kalasaalis ja juhannusdisco

22.06.2018

Viimeistä viedään, leiri!

Leirin viimeinen kokonainen päivä valkeni aurinkoisena, mutta viileänä ja kovin tuulisena. Aamiaisen ja lipunnoston jälkeen vuorossa oli jännittävä luontoaiheinen salapoliisiohjelma ”Lintusaaren arvoitus”. Arvoituksen ratkaiseminen vaati tutkimusmatkan läheiseen saareen, ja matka taitettiin soutaen ohjaajan avustamana.

Päivän aikana ilma muuttui perinteiseksi suomalaiseksi juhannussääksi. Teltoista haettiin lisää lämmintä päälle ja kastuneita vaatteita kuivateltiin leirin kuivaushuoneessa ahkerasti.

Lounaaksi nauttiin herkullista, kermaista savulohipastaa. Kalaa syötiin myös toistamiseen, kun leiriläinen sai omasta Märkiöjärvestämme ongella AHVENEN! Keittiöpäällikkömme perkasi ja paistoi vonkaleen. Onkiminen osoittautui leiriläisten ylivoimaiseksi suosikkipuuhaksi, vaikka saalista ei tällä kertaa enempää herunutkaan.

Lounaan jälkeen leiriläiset pääsivät kanttiiniin herkkuostoksille ja sitten juhannussaunaan. Saunan jälkeen oli päivälliseksi kestosuosikki – makkaraperunoita! Täydellä vatsalla jaksoi tehdä välisiivouksen, ja aherrus palkittiin eeppisellä juhannusdiskolla. Bailukansa oli saanut ohjaajien taiteilemia kasvomaalauksia ja jotkut olivat askarrelleet itselleen kauniin kukkaseppeleen illan teeman mukaisesti.

Iltapalan jälkeen Kiljavan nummi hiljeni yöpuulle. Sade ja tuulikin onneksi tyyntyivät hieman, ja teltoissa nukkuu toivottavasti väsyneitä, mutta iloisia leiriläisiä.

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa