Pinssit, Kikattava kakkiainen ja uiminen, suosikkijuttuja!

04.07.2022

Ensimmäinen kokonainen leiripäivä on lopuillaan ja moni iloinen naama painuu oman telttakyläryhmän kanssa iltatoimiin ja nukkumaan. Ensimmäisen yön jännitys on takana, ja teltassa nukkuminen on jo tututumpaa. Moni on löytänyt uusia kavereita tämän päivän aktiviteettien aikana, sillä ohjelmaa tänään Kiljavalla on piisannut!

Aamu alkoi lipunnostolla, jonka jälkeen suunnattiin toimintapisteille. Melootit - eli kanootit ja sup-lautailu, boffaus - eli pehmomiekoilla ringissä kamppaileminen sekä Lodju - eli maitolaatikkoleikki herättivät mielenkiintoa suuresti. Myös Kiipeilyseinä, toki laatikkoleikin rinnalla oli suosiossa. Laatikkoleikissä pinotaan maitolaatikkoja ja yksitellen kiivetään niiden päälle valjaiden varassa. Tämän päivän ennätys oli 16 maitolaatikkoa. Saas nähdä rikotaanko tällä leirillä kesän ennätystä - 21 maitolaatikkoa on jo todella taitoa ja tasapainoa vaativa suoritus!

Iltapäivällä ohjelmassa oli Kikattavan Kakkiaisen ja Setä Sima Rusinan ryhmäyttävää ohjelmaa. Kikattava kakkiainen kun ei enää kikattanutkaan. Siinäpä oli vasta suuri ongelma, joka leiriläisten piti ratkoa. Kakkiainen oli nimittäin hävittänyt keltaiset muoviankkansa ympäri Kiljavaa ja leiriläisten tehtävänä oli erilaisten tehtävien avulla saada ankat takaisin Kakkiaisen haltuun. Oli niin vesi-lusikka-viestiä kuin maton kääntämistä ryhmän kesken. Kun kokonainen telttakyläryhmä seisoo maton päällä, ei sen kääntäminen ylösalaisin koskematta maata ole mikään iisi-biisi! Ryhmätyötaitoja vaadittiin ja niitä myös opittiin. Hauskaa oli!

Illalla Kipinän sekä Hehkun ala-leireillä oli vuorossa erilaisia kerhoja ja Liekin väki pääsi nauttimaan saunasta sekä uinnista saunarannassa. Erilaisia kerhoja oli ja niistä nautittiin vapaasti paikasta toiseen kiertäen. Muutaman mainitakseni kuitenkin pinssikerho sekä vuolemiskerho olivat kovassa suosiossa. Oma nimi-pinssi on kova sana, mutta sitä kovempi on oman taideteoksen ikuistaminen tuohon pyöreään muotoon. Pinssien tekemiseen uppoutuu moni lapsi kuin ohjaajakin! Tämän päivän pinssi-tuotoksista löytyi piirrettynä mm. omia lempiasioita, päivällä tehtyjä leiriaktiviteetteja sekä lyhyitä lauseita kuten; Halaa minua, Hymy pyllyyn!, tai Heitä läpy!

Kiljavan leiri painuu nyt pehkuihin odottamaan huomista uutta mielenkiintoista leiripäivää!

Lähetä terveisiä leiriläisille»

Voit lähettää rohkaisevia terveisiä leirillä olevalle leiriläiselle. Leiriterveiset toimitetaan perille noin vuorokauden kuluessa